Az öt másodperces biztonsági trükk, amit minden utasnak tudnia kell, amikor felszáll a repülőre

A pilóták is jóváhagyták.

Bár a repülés köztudottan az egyik legbiztonságosabb utazási forma, a fedélzeten nem árt azért felkészültnek lenni.

A szorongók szerencséjére repülési szakértők elárulták, milyen életmentő lépéseket lehet megtenni vészhelyzet esetén.

Hans Mast, a Golden Rule Travel szakértője arra biztatta az utasokat, hogy mindig nézzenek körül a fedélzeten, és azonosítsák a legközelebbi kijáratot. – Amint felszállok a gépre, azonnal megjegyzem a legközelebbi vészkijáratot, és megszámolom, hány üléssor van a helyem és az adott kijárat között. Vészhelyzet esetén a látási viszonyok romolhatnak, ez a mentális térkép pedig akár életmentő is lehet – mondja.

Nick Eades volt pilóta hozzátette:  – A biztonság tudatosítása abban a pillanatban elindul, amikor fellépsz a fedélzetre, nem pedig akkor, amikor a kabinszemélyzet elkezdi a biztonsági eligazítást. A pilóták vis maior esetén már a hajtóművek beindítása előtt is megnyomhatják az evakuálást jelző riasztást.

Dan Bubb, egy másik pilóta azt tanácsolja, hogy az utasok mindig figyelmesen hallgassák végig a felszállás előtt a személyzet biztonsági utasításait.

– Annak ellenére, hogy alaposan ismerem a légiutas-kísérők bemutatóját, még mindig odafigyelek rájuk – mondta Bubb.

Patrick Smith pilóta szerint egyébként sokkal gördülékenyebben menne a beszállás például egy-egy tengerentúli járatra, ha az emberek nem türelmetlenkednének (tehát nem a klasszikus fapados gépekre gondol, hanem a nagy utasszállítókra).

(Forrás: The Sun, fotók: Getty Images)

 

utazás | tipp | öt másodperces | biztonság | kötelező

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom