Close
Harminc fölött sem áll meg az élet – Utazós tippek eltunyulás ellen

Harminc fölött sem áll meg az élet – Utazós tippek eltunyulás ellen

Egy angliai kutatás szerint az úgymond kalandos életmódnak is lejár a szavatossági ideje. Ez a megállapítás akár sértően hathat egyesekre, de tény: a felmérésben részt vett kétezer válaszadó 36 százaléka bevallotta, hogy a kockázatvállalást harminc fölött már kevésbé tekinti vonzónak. Legfőképp harmincnégy éves korban. Mintegy ezren pedig azt mondták, az idő múlásával egyre inkább érzik a fizikai teljesítőképességük határát.

Minden harmadik válaszadó gondolatai inkább a családalapítás körül forognak, ami értelemszerűen lelohasztja a harci kedvet, míg 15 százalék nem merne bevállalni egy kockázatos kirándulást, vagy veszélyesnek számító időtöltést (például bizonyos extrém sportokat), mert kockára tenné vele a karrierjét.

Egyes szakértői vélemények alapján azonban érdemes megfordítani a dolgot, és úgy tekinteni az eredményekre, hogy a britek harmada viszont kifejezetten keresi az adrenalinpumpáló élményeket, és eszük ágában sincs levenni a lábukat a gázpedálról.

Mielőtt a felmérésben részt vett britek visszavettek volna a merészebb vállalásokból, közülük minden hatodik megkérdezett rendszeresen síelt, minden ötödik imádott sziklát mászni, ötből pedig legalább egyvalaki szívesen vette elő a kerékpárját egy jó kis hegyi bringázáshoz. Bár a felmérés Nagy-Britanniában készült, alighanem hasonló eredményeket hozott volna a világ több országában is.

Ennél a pontnál feltehetjük a kérdést: akkor tulajdonképpen miért is adták fel ezeket a nagyszerű dolgokat, ha szerették csinálni? Hisz’ az életkor csupán egy szám! Mutatunk is gyorsan néhány olyan vakációzási tippet, melyhez nem muszáj figyelembe vennünk az életkorunkat, miközben az eltunyulástól sem kell tartanunk.

Túra a Machu Picchura

Persze egy ilyen trekkinghez nem árt jó kondiban lennünk, de az biztos, hogy felcaplatni Peru híres hegyére életre szóló élményt jelent, pláne akkor, ha egy hozzáértő kísérővel próbáljuk meg.

Érdemes jelentkezni a Mountain Lodges of Peru által szervezett túrákra, amelynek tíznapos trekkingjei az ország legtávolabbi helyeire is elviszik a jelentkezőket.

Disznókkal úszás a Bahamákon

Természetközeli élményért számos helyet választhatunk, de kevés olyat találunk, ahol néhány tucat disznóval pancsolhatunk együtt.

Igen, disznókkal, ugyanis az Exuma-szigeteken élő malacok szívesen csobbannak az emberekkel. A 4C’s Adventures megadja ezt a lehetőséget, sőt, a bátrabbak akár cápákkal is úszhatnak.

Éjszakai búvárkodás Cozumelen

Szóval akkor elmehetünk Mexikóba és üldögélhetünk a medence partján egy pohár koktéllal a kezünkben, vagy lemerülhetünk éjszaka mindenféle tengeri élőlény társaságában egy óriási akváriumban.

Nem tévedés, éjszaka. Az Occidental Cozumel mindent megad ehhez, hogy aztán egy teljesen más világot fedezzünk fel odalent a sötétben.

Száguldás szánhúzó kutyákkal

A festői Stowe-ban bárki kipróbálhatja, milyen érzés kutyák által húzott szánon hasítani – akkor is, ha épp nincs megfelelő minőségű hótakaró.

A száguldás után jólesik megpihenni a Stoweflake Resort spájában, de a barátságos kutyusokkal is el lehet tölteni az estét, nyáron pedig hőlégballonozni is elvisznek.

Dzsipes túra a Szent-András törésvonalhoz

Lehet, hogy Palm Springs egy unalmas kaliforniai kisváros, de mindjárt másképp gondoljuk, ha megnézzük közelebbről a Szent-András törésvonalat a Red Jeep’s Adventuresszel.

Az Észak-amerikai-kőzetlemez és a Csendes-óceáni-kőzetlemez között húzódó vetődés kiindulópontja a Kaliforniai-öböl, ahonnan a szárazföldön mintegy ezer kilométeren át észak-nyugati irányba tart. Palm Springsben figyelhetjük meg a legjobban ezt a páratlan területet.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, Getty Images)

túra | úszás | Cozumel | road trip | bahamák

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Elképesztő mennyiségű magyarországi utasra számít a Wizz Air

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom