Close
Harminc fölött sem áll meg az élet – Utazós tippek eltunyulás ellen

Harminc fölött sem áll meg az élet – Utazós tippek eltunyulás ellen

Egy angliai kutatás szerint az úgymond kalandos életmódnak is lejár a szavatossági ideje. Ez a megállapítás akár sértően hathat egyesekre, de tény: a felmérésben részt vett kétezer válaszadó 36 százaléka bevallotta, hogy a kockázatvállalást harminc fölött már kevésbé tekinti vonzónak. Legfőképp harmincnégy éves korban. Mintegy ezren pedig azt mondták, az idő múlásával egyre inkább érzik a fizikai teljesítőképességük határát.

Minden harmadik válaszadó gondolatai inkább a családalapítás körül forognak, ami értelemszerűen lelohasztja a harci kedvet, míg 15 százalék nem merne bevállalni egy kockázatos kirándulást, vagy veszélyesnek számító időtöltést (például bizonyos extrém sportokat), mert kockára tenné vele a karrierjét.

Egyes szakértői vélemények alapján azonban érdemes megfordítani a dolgot, és úgy tekinteni az eredményekre, hogy a britek harmada viszont kifejezetten keresi az adrenalinpumpáló élményeket, és eszük ágában sincs levenni a lábukat a gázpedálról.

Mielőtt a felmérésben részt vett britek visszavettek volna a merészebb vállalásokból, közülük minden hatodik megkérdezett rendszeresen síelt, minden ötödik imádott sziklát mászni, ötből pedig legalább egyvalaki szívesen vette elő a kerékpárját egy jó kis hegyi bringázáshoz. Bár a felmérés Nagy-Britanniában készült, alighanem hasonló eredményeket hozott volna a világ több országában is.

Ennél a pontnál feltehetjük a kérdést: akkor tulajdonképpen miért is adták fel ezeket a nagyszerű dolgokat, ha szerették csinálni? Hisz’ az életkor csupán egy szám! Mutatunk is gyorsan néhány olyan vakációzási tippet, melyhez nem muszáj figyelembe vennünk az életkorunkat, miközben az eltunyulástól sem kell tartanunk.

Túra a Machu Picchura

Persze egy ilyen trekkinghez nem árt jó kondiban lennünk, de az biztos, hogy felcaplatni Peru híres hegyére életre szóló élményt jelent, pláne akkor, ha egy hozzáértő kísérővel próbáljuk meg.

Érdemes jelentkezni a Mountain Lodges of Peru által szervezett túrákra, amelynek tíznapos trekkingjei az ország legtávolabbi helyeire is elviszik a jelentkezőket.

Disznókkal úszás a Bahamákon

Természetközeli élményért számos helyet választhatunk, de kevés olyat találunk, ahol néhány tucat disznóval pancsolhatunk együtt.

Igen, disznókkal, ugyanis az Exuma-szigeteken élő malacok szívesen csobbannak az emberekkel. A 4C’s Adventures megadja ezt a lehetőséget, sőt, a bátrabbak akár cápákkal is úszhatnak.

Éjszakai búvárkodás Cozumelen

Szóval akkor elmehetünk Mexikóba és üldögélhetünk a medence partján egy pohár koktéllal a kezünkben, vagy lemerülhetünk éjszaka mindenféle tengeri élőlény társaságában egy óriási akváriumban.

Nem tévedés, éjszaka. Az Occidental Cozumel mindent megad ehhez, hogy aztán egy teljesen más világot fedezzünk fel odalent a sötétben.

Száguldás szánhúzó kutyákkal

A festői Stowe-ban bárki kipróbálhatja, milyen érzés kutyák által húzott szánon hasítani – akkor is, ha épp nincs megfelelő minőségű hótakaró.

A száguldás után jólesik megpihenni a Stoweflake Resort spájában, de a barátságos kutyusokkal is el lehet tölteni az estét, nyáron pedig hőlégballonozni is elvisznek.

Dzsipes túra a Szent-András törésvonalhoz

Lehet, hogy Palm Springs egy unalmas kaliforniai kisváros, de mindjárt másképp gondoljuk, ha megnézzük közelebbről a Szent-András törésvonalat a Red Jeep’s Adventuresszel.

Az Észak-amerikai-kőzetlemez és a Csendes-óceáni-kőzetlemez között húzódó vetődés kiindulópontja a Kaliforniai-öböl, ahonnan a szárazföldön mintegy ezer kilométeren át észak-nyugati irányba tart. Palm Springsben figyelhetjük meg a legjobban ezt a páratlan területet.

A kaland folytatódik

Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, Getty Images)

Close