Öt isteni puncs, ami meghozza az ünnepi hangulatot

A karácsony összehozza a családokat és a baráti társaságokat, jó alkalmat ad a közös ünneplésre, a meghitt pillanatokra és a vidám percekre. Ehhez tökéletes kiegészítő lehet a puncs, ami időtlen italként szerves részét képezi az ünnepnek és az év végi partiknak.

Mutatunk öt alternatívát, amelyek mindegyike garantáltan sikert fog aratni a vendégek körében.

Zöld és buborékos

250 milliliter vodka
250 milliliter pisco
15 milliliter aloe likőr
180 milliliter lime lé
3/4 csésze cukor
6 csepp levendula keserű
1 üveg Brut Champagne
350 milliliter szódavíz

Lereszeljük a lime levét, hozzáadjuk a cukrot, összekeverjük és egy-két órán keresztül lefedve pihentetjük. Hozzáfacsarjuk a levét, elkeverjük, hogy a cukor feloldódjon, leszűrjük a héját. Összekeverjük a vodkával, a piscóval, az aloe likőrrel, levendula keserűvel, és lehűtjük. Tálaláskor a keveréket egy nagy tálba öntjük, hozzáadunk egy nagy jeget, felöntjük a szódával és a pezsgővel, majd röviden elkeverjük.

Ízes, virágos

6 evőkanál cukor
240 milliliter citromlé
445 milliliter bourbon whisky
180 milliliter Amaro Meletti
180 milliliter sárgabarack likőr
350 milliliter hűtött kamilla tea
550 milliliter hideg víz

Az előző recepthez hasonlóan lereszeljük a citrom héját, összekeverjük a cukorral, pihentetjük, hozzáadjuk a citromlevet, majd leszűrjük. Elkeverjük az összes többi hozzávalóval, tálaláskor jégre öntjük és citromkarikákkal valamint kamillavirággal díszítjük.

Gazdag és krémes

10 tojás
1 1/2 csésze fehér cukor
600 milliliter magas zsírtartalmú tej
600 milliliter tejszín
240 milliliter rum
240 milliliter konyak
150 milliliter bourbon whisky
1/4 teáskanál só
1 teáskanál szerecsendió

A tojásokat kettéválasztjuk, és csak a sárgájával dolgozunk. Egy nagy keverőtálban cukorral habosra keverjük. Egy tálba beleöntjük a tejet és a tejszínt, az alkoholokat, a sót és a szerecsendiót, majd lassan hozzákeverjük a tojásos keveréket. Egy nagy üvegbe töltjük és hűtőben legalább két hétig pihentetjük. Reszelt szerecsendióval díszítjük.

Karácsonyízű

180 milliliter fűszerezett szirup
550 milliliter tequila
180 milliliter sherry
180 milliliter citromlé
900 milliliter fahéjas tea
szegfűszeg, szegfűbors, csillagánizs
1/2 csésze cukor
120 milliliter víz

A fűszeres szirup elkészítéséhez 1⁄2 csésze cukrot, 120 milliliter vizet, négy-hat szegfűszeget, kettő-négy szegfűborsot, egy csillagánizst egy kis lábasba teszünk és addig melegítjük, amíg a cukor fel nem olvad. Letakarjuk és hagyjuk kihűlni. Az idő elteltével megpucolunk hat citromot, a héját beledobáljuk a szirupba, és pihentetjük. Amikor már jól érezhető az íze, leszűrjük. A fűszeres szirupot összekeverjük a többi folyadékkal, és lehűtjük. Amikor eljött a tálalás ideje, a keveréket egy nagy, jéggel teli tálba öntjük. Fahéjjal, csillagánizzsal és narancskarikákkal díszítjük.

Fényes és gyümölcsös

3/4 csésze málna
3/4 csésze cukor
180 milliliter citromlé
550 milliliter gin
180 milliliter maracuja likőr
700 milliliter szódavíz

Meghámozzuk a citromot, hozzáadjuk a málnát és a cukrot, jól elkeverjük, lefedjük és pihentetjük. Összekeverjük a citromlével, majd leszűrjük a citrom héját. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a szóda kivételével és lehűtjük. Tálaláskor mehet bele a szódavíz, röviden elkeverjük, friss málnával és citromkarikákkal díszítjük.

(Forrás: RobbReport, fotók: Getty)

puncs | recept | ünnep | ital | karácsony

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Advertisement
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom