Close
A világ egyik legnépszerűbb sorozata mentette meg ezt a hatszáz éves kocsmát

A világ egyik legnépszerűbb sorozata mentette meg ezt a hatszáz éves kocsmát

A hatszáz éves skót kocsma a csőd szélén állt, az Outlander-rajongók azonban megmentették a bezárástól.

Az Outlander-rajongók azt szeretik, ha az esélytelenebbek nyernek – így aztán nem meglepő, hogy megmentenek egy népszerű, de nehézségekkel küzdő kocsmát a skóciai Fife-ben.

A Vörös Oroszlán fogadó az Outlander – Az idegen című sorozat forgatási helyének közepén található és mintegy hatszáz éve várja a betérő vendégeket.

A kocsma azonban veszélybe került, korábbi tulajdonosai az eladását fontolgatták.

A sorozat skót és amerikai rajongói attól féltek, hogy ikonikus hely panzióvá alakul, vagy olyan fordulatot vesz a sorsa, ami történelmi jellegét végleg elpusztítja.

Így aztán a kivásárlás mellett döntöttek, az új üzemeltető pedig egy olyan férfi lett, aki huszonnégy évig dolgozott a kocsmában, így aztán tényleg minden négyzetcentiméterét jól ismeri.

(Forrás: Food&Wine, fotók: EVERETT)

Skócia | fogadó | pub | Outlander | kocsma

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram