Sztárszakács rizseshúsát ehetik a Nemzetközi Űrállomás űrhajósai

José Andrés paellája új szintre emeli az űrhajósok étkeztetését.

José Andrés, a világ legismertebb humanitárius szakácsa, a World Central Kitchen alapítója hihetetlen magasságokba tör. Szó szerint. Az elmúlt hetekben Ukrajnában látta el finom ételekkel a menekülteket, most pedig ételei az űrbe is eljutnak majd.

Andrés és csapata, a ThinkFoodGroup az Axiom Space megbízásából készít majd spanyol rizseshúst, azaz paellát és más autentikus spanyol ételt, hogy az április elejére tervezett kilövés részeként juttassák el azt a Nemzetközi Űrállomásra.

A négyfős Axiom-legénység nyolc napot tölt majd az űrállomáson. A küldetést a NASA veterán parancsnoka, Michael López-Alegría vezeti,

ő inspirálta a különleges gasztroprojektet.

José Andrés úgy nyilatkozott, Verne-rajongóként mindig is nagy álma volt, hogy

az ismert világ határait feszegetve kínáljon ételeket az emberek számára.

A projekt azonban számos kihívást is tartogatott, annak ellenére, hogy az elmúlt időszakban hatalmas fejlődésen ment keresztül az űrhajózáson belül az asztronauták élelmezése is.

A kivételes spanyol konyha által kínált fogásoknak ugyanis meg kell felelniük a NASA összes irányelvének, emellett tápanyagokban gazdagnak, merész ízűeknek és finomaknak is kell lenniük. Végül úgy döntöttek, hogy az űrbe a csirkés-gombás paella és iberico sertéshús is eljut majd, de emellett az űrhajósok jamónt is kóstolhatnak majd.

(Forrás: Food & Wine, fotók: ThinkFoodGroup)

rizseshús | paella | űrhajós | nemzetközi űrállomás | űrhajó | űrállomás

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Nagyvárosi kalandor a Volvótól
Hirdetés