Sztárszakács rizseshúsát ehetik a Nemzetközi Űrállomás űrhajósai

José Andrés paellája új szintre emeli az űrhajósok étkeztetését.

José Andrés, a világ legismertebb humanitárius szakácsa, a World Central Kitchen alapítója hihetetlen magasságokba tör. Szó szerint. Az elmúlt hetekben Ukrajnában látta el finom ételekkel a menekülteket, most pedig ételei az űrbe is eljutnak majd.

Andrés és csapata, a ThinkFoodGroup az Axiom Space megbízásából készít majd spanyol rizseshúst, azaz paellát és más autentikus spanyol ételt, hogy az április elejére tervezett kilövés részeként juttassák el azt a Nemzetközi Űrállomásra.

A négyfős Axiom-legénység nyolc napot tölt majd az űrállomáson. A küldetést a NASA veterán parancsnoka, Michael López-Alegría vezeti,

ő inspirálta a különleges gasztroprojektet.

José Andrés úgy nyilatkozott, Verne-rajongóként mindig is nagy álma volt, hogy

az ismert világ határait feszegetve kínáljon ételeket az emberek számára.

A projekt azonban számos kihívást is tartogatott, annak ellenére, hogy az elmúlt időszakban hatalmas fejlődésen ment keresztül az űrhajózáson belül az asztronauták élelmezése is.

A kivételes spanyol konyha által kínált fogásoknak ugyanis meg kell felelniük a NASA összes irányelvének, emellett tápanyagokban gazdagnak, merész ízűeknek és finomaknak is kell lenniük. Végül úgy döntöttek, hogy az űrbe a csirkés-gombás paella és iberico sertéshús is eljut majd, de emellett az űrhajósok jamónt is kóstolhatnak majd.

(Forrás: Food & Wine, fotók: ThinkFoodGroup)

űrhajós | rizseshús | José Andrés | paella | űrhajó | űrállomás

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Tényleg ez a világ legjobb luxusterepjárója? Most kiderül!
Hirdetés