Az olasz tengerparton sétált a férfi, amikor egyszercsak különös tárgyra bukkant

Dario Grande a kedvenc tengerpartjén sétált a Nápolytól nem messze található Bacoliban, amikor figyelmes lett a nem mindennapi tárgyra. 

Egy palackot talált, benne egy üzenettel, amit, mint kiderült, egy tizenegy éves, német származású kisfiú írt, aki Mallorcán él. Itt bocsátotta vízre a német nyelvű levelet is, amelyben részletesen mesél magáról és a hobbijairól.

Kiderül belőle, hogy szeret olvasni, és nem veti meg a számítógépes játékokat, de a hagyományos játékok között is vannak kedvencei: a puzzle és a legó. Kosárlabdázik, focizik és úszik, és érdekli a természetvédelem, tagja a legnagyobb német természetvédő szervezetnek, a Nabunak.

Különösen érdekes, hogy Dario Grande, az a harmincnyolc éves férfi, aki rátalált az üzenetre, sajátos kapcsolatot, ahogyan ő nevezi, barátságot ápol a tengerrel, és olykor épp a nagy vizet faggatja válaszokért. Amikor pedig rátalált az üzenetre, úgy érezte, meglehetősen konkrét válasz érkezett.

Bacoli

A palack négy hónap alatt mintegy kétezer tengeri mérföldet utazott, mielőtt partra sodródott Dél-Olaszországban.

A spanyol média segítségével Grande kapcsolatba lépett a gyerek szüleivel. Mint a gyermek édesapja mondta, a kisfia szeret levelezni, bármennyire is retró formája ez a kommunikációnak. A férfi várhatóan hamarosan személyesen is találkozik a családdal Mallorcán.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images)

olaszország | palackposta | spanyolország

FOLYTASD EZZEL

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Ezeket veszik észre rögtön a légiutas-kísérők, amikor az utas beszáll a gépbe

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom