Close
Újabb nagy repteret kellett lezárni Olaszországban, teljesen megbénult a forgalom a városban

Újabb nagy repteret kellett lezárni Olaszországban, teljesen megbénult a forgalom a városban

Nemrég Catania repterét zárták le tűz miatt, és most Szicília másik nagy reptere is felfüggesztette a működését.

Tegnap írtunk arról, hogy több fennakadást is okoz Szicíliában a hőség, most pedig már az erdők is égnek, ez pedig több fronton is akadályozza a közlekedést.

A palermói repülőteret kedd reggel zárták le, miután a várost körülvevő hegyekben keletkezett erdőtüzek elérték a légikikötő határát. A tűzoltók dolgoznak a lángok oltásán, a repülőtér a tervek szerint helyi idő szerint 11 órakor nyitja meg újra a kapuit. Reggel fél nyolcig nyolc járatot töröltek.

A repülőteret több órán át a szárazföldön sem lehetett megközelíteni, mivel a környező utakat is lezárták, és a Palermóba tartó vasúti járatokat is felfüggesztették.

A tüzek elsősorban a Capo Gallo hegyet, a Mondello tengerparti üdülőhelyre néző hegyfokot és a Bellolampo hegyet érintik, ahol hétfő este a helyi hulladéklerakó egy része is kigyulladt és mérgező füstöt bocsátott ki. Eddig százhúsz családot evakuáltak, és a város számos pontjáról áramkimaradásokat jelentettek.

Mondello

Kedden egy 88 éves nő elhunyt San Martino delle Scale körzetében, miután a tűz miatt a mentőszolgálat nem tudott időben kiérni hozzá. „Ilyet még nem láttunk San Martino delle Scale-ban” – mondta egy helyi lakos. „Bellolampo és Palermo felől tűz vett körül minket. Nem tudtunk sehova sem menni. Az éjszakát a téren töltöttük. Szörnyű órák voltak”.

Görögországban szintén erdőtüzek pusztítanak, Rodoszon és Korfun még mindig nehéz a helyzet.

(Forrás: Ansa, képek: Unsplash, Getty Images)

lezárás | palermo | olaszország | reptér | repülőtér

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram