Close
Boldogan ébrednénk fel ebben a kicsiny, panorámaablakos kabinban

Boldogan ébrednénk fel ebben a kicsiny, panorámaablakos kabinban

Sigurd Larsen előszeretettel tervez szépséges kabinházakat különböző vendéglátó vállalkozásoknak.

Legutóbb annak kapcsán írtunk róla, hogy a dán Lovtag láncnak készített egy lombkabint, most pedig a német Raust örvendeztette meg egy házikóval. Ez utóbbi vállalkozás koncepciója, hogy a nagyvárosok közelében kínál kikapcsolódási lehetőséget azoknak, akik egy kis időre maguk mögött hagynák a pörgést.

A Larsen-féle ház például a Berlin melletti Wehrmuehle kulturális helyszínen várja a látogatókat barlangszerű fülkéivel és panorámaablakaival. Az alapterület mindössze 18 négyzetméter, de a környező táj tágassága kiegyenlíti az arányokat, és épp ez a célja a hatalmas, elhúzható ablakoknak hogy a lakók elmerülhessenek a természetben.

Kis terekkel dolgozni bizonyos szempontból mindig kihívás az építészeknek, ugyanakkor én ihletforrásnak is találom, mert világos keretek szabják meg, hogy mi lehetséges” mondta Larsen.

A funkcionális területek, mint az ágy, a kanapé, az emeletes ágyak és a fürdőszoba mind a hátsó falon található beszögellésekben kaptak helyet. Mint a tervező hozzátette,

barlangszerű körülményeket hoztak létre, ahol az egyik oldalról az ember teljesen védettnek érezheti magát, míg a másikról akadálytalan kilátás nyílik kifelé.

A színvilágot uraló fekete szintén a panorámát támogatja, mivel minimálisra csökkenti a tükröződést az üvegen.

A kabinban három felnőtt vagy két felnőtt és két gyerek fér el kényelmesen, a berendezés része egy franciaágy és egy emeletes ágy a konyhasarok mögött, amelynek mindkét oldala ablakokból áll.

A fürdőszoba és az emeletes ágy felett tetőablakok gondoskodnak arról, hogy elég fény jusson be, a télre gondolva pedig fatüzelésű kályha és padlófűtés is helyet kapott, míg az áramot napenergia szolgáltatja.

Aki egy kicsit közelebb is körülnézne kisházak terén, annak ez a magyar kabin biztos, hogy megragadja a figyelmét, itt pedig arra láthatunk példát, hogyan lehet csupán 840 ezer forintból faházat építeni.

(Forrás: Dezeen, képek: Noel Richter/Dezeen)

berlin | luxusfaház | Németország | sigurd larsen | erdő

FOLYTASD EZZEL

Elképesztően szép fotó készült hatezer méter magasból a Balaton téli arcáról: ilyennek még sohasem láttuk

Mostanában utaznál Törökországba? Ezeket jó, ha tudod

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram