Close
Már nem sokáig lehet ingyen megnézni a világ egyik leglátogatottabb épületét

Már nem sokáig lehet ingyen megnézni a világ egyik leglátogatottabb épületét

A római Pantheonba látogató turistáknak hamarosan öt eurós (kb. kétezer forintos) belépődíjat kell fizetniük az olasz kulturális minisztérium és az egyházi tisztségviselők  friss megállapodása értelmében.

A belépődíjból származó bevétel hetven százalékát a kulturális minisztérium kapja meg a karbantartási és takarítási költségek fedezésére, a fennmaradó részt pedig a római egyházmegyéhez kerül.

Gennaro Sangiuliano kulturális miniszter szerint a lépés a „józan gondolkodás” eredménye. A belépődíjat öt évvel azután vezetik be, hogy az előző kormány elvetette azt a tervet, hogy a látogatóknak két eurót kelljen fizetniük.

Az új rendelkezés értelmében a huszonöt év alatti látogatók kedvezményes, két eurós jeggyel tekinthetik meg az épületet, míg többek között a római lakosok, a kiskorúak, a misére járók és a bazilika személyzete ingyen mehet be.

A belépődíj bevezetésének időpontját nem közölték, mivel a tisztviselők még nem dolgozták ki a technikai részleteket. Jelenleg a belépés ingyenes, de hétvégén és ünnepnapokon időpontfoglalás szükséges.

Az i. e. első században épült, lenyűgöző kupolás templom Olaszország legnépszerűbb kulturális helyszíne, amely évente több millió látogatót vonz. Kr. u. 609-ben katolikus templommá alakították át, és átkeresztelték Szent Mária és a Mártírok bazilikájává és rendszeresen tartanak benne misét is.

Nemcsak a Colosseum vagy a Pantheon csal újra és újra vissza az olasz fővárosba, hanem a könnyed és elegáns római életmód is, a divattól kezdve a kávézásig. Van néhány dolog, amiről feltétlenül tudni kell.

(Forrás: EuroNews, fotók: Unsplash)

olaszország | pantheon | történelem | belépő | róma

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Ezen a napon ne induljunk útnak, teljesen leáll a közlekedés Németországban

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom