Már nem sokáig lehet ingyen megnézni a világ egyik leglátogatottabb épületét

A római Pantheonba látogató turistáknak hamarosan öt eurós (kb. kétezer forintos) belépődíjat kell fizetniük az olasz kulturális minisztérium és az egyházi tisztségviselők  friss megállapodása értelmében.

A belépődíjból származó bevétel hetven százalékát a kulturális minisztérium kapja meg a karbantartási és takarítási költségek fedezésére, a fennmaradó részt pedig a római egyházmegyéhez kerül.

Gennaro Sangiuliano kulturális miniszter szerint a lépés a „józan gondolkodás” eredménye. A belépődíjat öt évvel azután vezetik be, hogy az előző kormány elvetette azt a tervet, hogy a látogatóknak két eurót kelljen fizetniük.

Az új rendelkezés értelmében a huszonöt év alatti látogatók kedvezményes, két eurós jeggyel tekinthetik meg az épületet, míg többek között a római lakosok, a kiskorúak, a misére járók és a bazilika személyzete ingyen mehet be.

A belépődíj bevezetésének időpontját nem közölték, mivel a tisztviselők még nem dolgozták ki a technikai részleteket. Jelenleg a belépés ingyenes, de hétvégén és ünnepnapokon időpontfoglalás szükséges.

Az i. e. első században épült, lenyűgöző kupolás templom Olaszország legnépszerűbb kulturális helyszíne, amely évente több millió látogatót vonz. Kr. u. 609-ben katolikus templommá alakították át, és átkeresztelték Szent Mária és a Mártírok bazilikájává és rendszeresen tartanak benne misét is.

Nemcsak a Colosseum vagy a Pantheon csal újra és újra vissza az olasz fővárosba, hanem a könnyed és elegáns római életmód is, a divattól kezdve a kávézásig. Van néhány dolog, amiről feltétlenül tudni kell.

(Forrás: EuroNews, fotók: Unsplash)

róma | belépő | történelem | pantheon | olaszország

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom