Rejtély, hogyan utazhatott egy férfi jegy és papírok nélkül Európából Amerikába

Szergej Vlagyimirovics Ocsigava orosz-izraeli kettős állampolgár november 4-én szállt fel a Scandinavian Airlines Koppenhágából Los Angeles-be tartó járatára, méghozzá bármiféle igazolvány és beszállókártya nélkül.

További csavar, hogy mint Kaliforniában kiderült, a férfi nem is szerepelt a járat utasjegyzékében, de egyetlen más, az Egyesült Államokba induló járat névsorában sem. A repülő személyzetének beszámolója szerint Ocsigava az út során gyakran váltogatta a helyét, minden étkezés során két ételt kért, és „egyszer megkísérelte megenni az utaskísérők csokiját."

Illusztráció

 

Jelenleg az utast őrizetben tartják, és az FBI vizsgálja, hogyan juthatott el Dániából az Egyesült Államokba. Mint a panaszt benyújtó ügynök, Caroline Walling írta, a férfi azt állította, hogy három napja nem aludt, és nem volt teljesen tisztában azzal, mi történik vele. Azt állította, hogy lehetett repülőjegye az Egyesült Államokba, de nem volt benne biztos, és nem emlékezett arra, hogyan szállt fel a gépre Koppenhágában.

Azt sem tudta felidézni, hogyan jutott át a dán repülőtér biztonsági ellenőrzésén.

A telefonján lévő fényképek közül a legutolsó egy tévéképernyőt ábrázolt, amin különböző repülőútvonalak láthatók, például Amszterdamba, Münchenbe, Lisszabonba, Malagába és Londonba.

Mint a koppenhágai reptér szóvivője elmondta, a kamerafelvételeken látszik, hogy a férfi érvényes jegy nélkül lépett be. A történteket a légitársaság is megerősítette, a Scandinavian Airlines szóvivője pedig azt mondta, hogy az üggyel az Egyesült Államokban és Dániában is az illetékes hatóságok foglalkoznak.

(Forrás: Independent, képek: Unsplash, Getty Images)

 

jegy | repülő | Európa | utazás | papírok

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom