Paracetamol fagyi, avagy az elmúlt évek zátonyra futott gasztro-innovációja

Különleges fagylaltokkal itthon is bőven találkoztunk az elmúlt években, elég csak sajtos-teljfölös lángososra vagy az „Illatos Izabellára” gondolni, de ami Hollandiában készült, az talán még ezen is túltett.

Mielőtt valaki túl kézenfekvő asszociációkra gondolna, gyorsan lőjük is le a poént: olyan fagyit kevertek Hollandiában, amelyből egy gombóc 500 mg paracetamolt tartalmazott – csak sajnos az ötlet mégsem jött be igazán.

Az észak-brabanti Oudenbosch-ban lévő Maddy's cukrászda tulajdonosa, Jan Nagelkerke annak idején, 2016-ban 20 fájdalomcsillapító tablettát kevert el gondosan egy hatliteres tégelyben, a gyógyszer ízét pedig egy csipetnyi citromlével vette el.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

PG Bazaar (@pgbazaar) által megosztott bejegyzés

Még a kis tábla dizájnjára is ügyelt, miután sima felirat helyett a gyógyszeresdoboz fedlapját idézte.

Sajnos azonban csak egyszeri alkalomról volt szó: a gyógyszeres fagyi egy karneválra készült, de csak egy napig állt a pultban.

A „parafagyit” nem lehetett árulni, és később az egészségügyi hatóságok a pultból is eltávolították, és bár azóta is kering a közösségi médiában – és vélhetően igény is volna rá –, sorozatgyártásba nem kerül, sem Hollandiában, sem máshol.

Jan Nagelkerke ugyanakkor megkóstolta az eredetileg a fesztivál utáni másnaposság enyhítésére szánt készítményt, de ő maga sem volt vele igazán elégedett:  „Ettem belőle, aztán kidobtam a maradékot. Semmiképpen sem tartozott a legjobb keverékeim közé.”

A mémként keringő fotó a Maddy's közösségi oldaláról származik. Fagylalt-ügyben pedig van olyan különlegesség, ami még igaz is: például az, hogy a Stracciatellának leves és sajt változata is létezik, sőt igazából azok voltak előbb.

(Forrás: BN DeStem, Drugoula)

gyógyszer | fagylalt | paracetamol | fagyi | édesség | hollandia

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Nagyvárosi kalandor a Volvótól
Hirdetés