Különleges fagylaltokkal itthon is bőven találkoztunk az elmúlt években, elég csak sajtos-teljfölös lángososra vagy az „Illatos Izabellára” gondolni, de ami Hollandiában készült, az talán még ezen is túltett.
Mielőtt valaki túl kézenfekvő asszociációkra gondolna, gyorsan lőjük is le a poént: olyan fagyit kevertek Hollandiában, amelyből egy gombóc 500 mg paracetamolt tartalmazott – csak sajnos az ötlet mégsem jött be igazán.
Az észak-brabanti Oudenbosch-ban lévő Maddy's cukrászda tulajdonosa, Jan Nagelkerke annak idején, 2016-ban 20 fájdalomcsillapító tablettát kevert el gondosan egy hatliteres tégelyben, a gyógyszer ízét pedig egy csipetnyi citromlével vette el.
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
Még a kis tábla dizájnjára is ügyelt, miután sima felirat helyett a gyógyszeresdoboz fedlapját idézte.
Sajnos azonban csak egyszeri alkalomról volt szó: a gyógyszeres fagyi egy karneválra készült, de csak egy napig állt a pultban.
A „parafagyit” nem lehetett árulni, és később az egészségügyi hatóságok a pultból is eltávolították, és bár azóta is kering a közösségi médiában – és vélhetően igény is volna rá –, sorozatgyártásba nem kerül, sem Hollandiában, sem máshol.
Jan Nagelkerke ugyanakkor megkóstolta az eredetileg a fesztivál utáni másnaposság enyhítésére szánt készítményt, de ő maga sem volt vele igazán elégedett: „Ettem belőle, aztán kidobtam a maradékot. Semmiképpen sem tartozott a legjobb keverékeim közé.”
A mémként keringő fotó a Maddy's közösségi oldaláról származik. Fagylalt-ügyben pedig van olyan különlegesség, ami még igaz is: például az, hogy a Stracciatellának leves és sajt változata is létezik, sőt igazából azok voltak előbb.
(Forrás: BN DeStem, Drugoula)
fagyi | hollandia | gyógyszer | édesség | paracetamol
Jön az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted a Márton-napi hagyományokat
Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú
Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!