Paracetamol fagyi, avagy az elmúlt évek zátonyra futott gasztro-innovációja

Különleges fagylaltokkal itthon is bőven találkoztunk az elmúlt években, elég csak sajtos-teljfölös lángososra vagy az „Illatos Izabellára” gondolni, de ami Hollandiában készült, az talán még ezen is túltett.

Mielőtt valaki túl kézenfekvő asszociációkra gondolna, gyorsan lőjük is le a poént: olyan fagyit kevertek Hollandiában, amelyből egy gombóc 500 mg paracetamolt tartalmazott – csak sajnos az ötlet mégsem jött be igazán.

Az észak-brabanti Oudenbosch-ban lévő Maddy's cukrászda tulajdonosa, Jan Nagelkerke annak idején, 2016-ban 20 fájdalomcsillapító tablettát kevert el gondosan egy hatliteres tégelyben, a gyógyszer ízét pedig egy csipetnyi citromlével vette el.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

PG Bazaar (@pgbazaar) által megosztott bejegyzés

Még a kis tábla dizájnjára is ügyelt, miután sima felirat helyett a gyógyszeresdoboz fedlapját idézte.

Sajnos azonban csak egyszeri alkalomról volt szó: a gyógyszeres fagyi egy karneválra készült, de csak egy napig állt a pultban.

A „parafagyit” nem lehetett árulni, és később az egészségügyi hatóságok a pultból is eltávolították, és bár azóta is kering a közösségi médiában – és vélhetően igény is volna rá –, sorozatgyártásba nem kerül, sem Hollandiában, sem máshol.

Jan Nagelkerke ugyanakkor megkóstolta az eredetileg a fesztivál utáni másnaposság enyhítésére szánt készítményt, de ő maga sem volt vele igazán elégedett:  „Ettem belőle, aztán kidobtam a maradékot. Semmiképpen sem tartozott a legjobb keverékeim közé.”

A mémként keringő fotó a Maddy's közösségi oldaláról származik. Fagylalt-ügyben pedig van olyan különlegesség, ami még igaz is: például az, hogy a Stracciatellának leves és sajt változata is létezik, sőt igazából azok voltak előbb.

(Forrás: BN DeStem, Drugoula)

fagyi | hollandia | gyógyszer | édesség | paracetamol

FOLYTASD EZZEL

Jön az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted a Márton-napi hagyományokat

Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom