Gombával, szarvassal, és karfiollal köszöntött be az ősz a Párisi Udvarba

A könnyű nyári saláták és halak után a hűvösebb idővel egyre nagyobb az igény a laktatóbb, szezonális fogások iránt: ennek szellemében újította meg étlapját a Párisi Passage.

A Budapest egyik gyöngyszemeként is ismert Párisi Udvarban található étterem az őszi időszak legkiválóbb hozzávalóiból alkotta meg a klasszikus magyar, valamint a nemzetközi konyha által inspirált különleges menüsort. Az ínycsiklandó fogások minőségéért a 30 éves szakmai múlttal rendelkező Lutz Lajos executive chef kezeskedik.

Sütőtök, birsalma, gesztenye, vargánya és szarvashús: az őszi időszak ételeinek jellemző hozzávalói, amelyek hangsúlyosan jelennek meg a Párisi Passage megújult menüsorában.

A különleges fogások megálmodója Lutz Lajos executive chef, aki a legfrissebb nemzetközi trendek mellett a klasszikus magyar ízekről sem feledkezett meg.

Kiemelten fontosnak tartom, hogy egy új menüsor összeállításánál nagy figyelmet kapjanak a szezonális zöldségek, gyümölcsök és húsok. Ezzel a szemlélettel álmodtam meg új, őszi fogásainkat, amelyek között helyet kap például a mangalica, szarvasborjú vagy a szarvasgombás méz, egyenesen tokaji és zempléni vidékekről. Jó érzéssel tölt el, ha hazai termelőkkel tudunk együtt dolgozni és itthoni autentikus, friss ízeket csempészhetünk ételeinkbe. A magyar konyha mellett figyelünk a nemzetközi trendekre is, ebben a szezonban szerepet kapnak az ázsiai jellegű ízek, mint például a tamarind szósz. Természetesen vegán fogásokkal is készülünk, közkedvelt ételünk lehet majd a karfiol gratin vagy az őszi zöldségkavalkád – mondta Lutz Lajos.

Mindig nagy izgalom és készülődés előzi meg egy új étlap premierjét, amikor az eddigi kedvenc ételek helyét átveszik az új ízek vagy akár a megszokott fogásokat egy kreatív csavarral tesszük még különlegesebbé. Executive chefünk, Lutz Lajos a legfrissebb irányzatok és a hagyományos konyhaművészet egyesítésével alkotta szezonális menüsorunkat. hogy mindenki megtalálja a neki megfelelő ízeket, legyen szó testesebb húsos vagy könnyedebb vegán ételekről tette hozzá a Párisi Udvar éttermi igazgatója, Váradi Márk.

A megújult étlap fogásai már elérhetők az étterem kínálatában.

 

parisi passage | menüsor | étterem | Lutz Lajos | őszi étlap

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom