Öt évvel ezelőtt, május 20-án fogadta első vendégeit a Párisi Udvar Hotel Budapest, azonban a szálloda története tíz évvel ezelőtt kezdődött az épület teljes körű rekonstrukciójával és újjáépítésével. A kiemelt védettségű műemléképület, amely Budapest egyik ikonikus helyszíne és a városkép meghatározó része, 2019-ben nyerte el végső funkcióját. Ötcsillagos luxusszállodaként nap mint nap páratlan élményt nyújt vendégeinek, ötvözve a történelmi eleganciát a modern kényelemmel és szolgáltatásokkal.
A Párisi Udvar Hotel Budapest helyén korábban Magyarország első modern üzletháza állt, melyet a párizsi, „Passage des Panoramas” fedett bevásárlóutcája inspirált. A 20. század fordulóján a Belvárosi Takarékpénztár ennek a helyére építette fel, arab, mór és art nouveau jegyeket hordozó székházát. A hotelben 110, minden kényelemmel felszerelt szoba található, ebből tizennyolc prémium lakosztály és két elnöki lakosztály várja a vendégeket. Utóbbiak Budapest legnagyobb méretű elnöki lakosztályai, amelyek összesen több mint 400 négyzetméteren kínálnak egyedülálló élményt Budapest ötcsillagos kínálatában.
A szálloda születésnapi rendezvénye folyamán a Szépművészeti Múzeum & MuseumEvents közbenjárásával egy izgalmas játékon vettek részt a vendégek, amelynek során a Párisi Udvar épülete és annak történelme által inspirált rejtvényeket és titkos kódokat fejtettek meg. Az estén az arany, a méz és a méhes motívumok domináltak, amelyek nemcsak az esemény koncepciójában játszottak kiemelt szerepet, a szálloda történelmének is fontos elemeiként mutatkoznak meg. Az arany, a Párisi Udvar gazdag múltját és az elért eredményeket, mérföldköveket szimbolizálja; a méz a megélt emlékek édességét ragadja meg; míg a méhek az összefogó, szorgalmas és folyton pezsgő közösséget jelképezik, amely együttesen járul hozzá a szálloda sikereihez.
A születésnap tematikája mentén a szálloda kávézója és étterme – a Párisi Passage Café & Restaurant – megújította teadélután és koktélkínálatát is. A rendezvényen a vendégek megkóstolhatták a már elérhető süteményeket és a koktélt, amelyekben a méz, a hexagon forma és a méhek többféleképpen jelennek meg. A falatok mellett, a Golden Bliss névre keresztelt koktélkülönlegesség is fellelhető a bár menüjén, melyben vibráló citrusok és virágos jegyek mutatkoznak meg a selymes méz ízével kiegészítve.
„Az eltelt öt év számos sikere, elismerése és díja után, elérkezve 2024-hez, egy kitűnő, elkötelezett csapattal, a vendégek által kiválóra értékelt szolgáltatásokkal és erős partneri kapcsolatokkal vágunk neki a további éveknek. Biztosak vagyunk abban, hogy azok a Budapestre látogató vendégek és ügyfelek, akik igazán egyedi, különleges élményt keresnek, nálunk találják meg azt.” – mondta Schwindt-Kiss Andrea, a hotel igazgatója a születésnap kapcsán.
hyatt hotels | párisi udvar hotel budapest | budapest | hotel | születésnap
Jön az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted a Márton-napi hagyományokat
Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú
Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!