Sartre és Hemingway korának hangulatában iszogathatsz ebben a művészi élettel teli étteremben.
A B3 Designers stúdió tervezte ezt a vibráló színekkel és lenyűgöző enteriőrrel csalogató éttermet Párizs latin negyedében, mely mindig is a művészek, írók, könyvkiadók és a kreatív szcéna központi kerülete volt.
A Brasserie Des Pres a már meglévő, gyönyörű építészeti elemeket egészítette ki stílusosan, az eredmény pedig egy olyan mesés időutazás, melyben joggal reménykedhetünk benne, hogy Sartre vagy épp Hemingway fog egy prózával és egy old fashioneddel lehuppanni mellénk az asztalhoz.
A lime-, narancs- és citromszínek ölelésében olyan érzésünk lehet, mintha valóban egy ínycsiklandó koktél közepében ülnénk; a rézlámpák, a márványpult, a bársonyborítású bárszékek pedig még tovább emelik a régi idők nagy, eszmecserélve iszogatós hangulatát.
Az étteremben egy függönnyel elválasztva egy titkos bárrész is működik, ahol nagyon groovy hangulatot álmodtak meg tükrös plafonokkal és diszkógömbökkel a tervezők, nem is beszélve a konkrétan Grouvie-t ismétlő neonfeliratról.
Egy nap alatt kitalálnánk itt egy új művészeti irányzatot, az biztos! Ha még több szép épület érdekel, akkor nézd meg ezt a csodás, nádfedeles tihanyi nyaralót, itt pedig megtudhatod, hogyan varázsolhatsz olasz csúcsdizájnt a konyhádba nagyon egyszerűen!
(Fotók: Vincent Remy & Joann Pai, forrás: Dezeen)
párizs | étterem | építészet | dizájn | latin negyed
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban
Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!