Close
Alig vezették be, máris betilthatják a megosztó közlekedési eszközt Párizsban

Alig vezették be, máris betilthatják a megosztó közlekedési eszközt Párizsban

A franciáké lehet az első nagyváros a világon, amely hátat fordít a környezetbarát járműnek.

Alig több mint négy évvel a bevezetésük után Párizsnak elege lett a rollermegosztó szolgáltatásokból és a hozzájuk kapcsolódó problémákból. Legalábbis erre enged következtetni Anne Hidalgo polgármester hirtelen jött bejelentése, amely szerint népszavazást indít arról, menjenek vagy maradjanak a megosztó közlekedési eszközök.

Bár az e-rollerek rohamosan terjednek a világ nagyvárosaiban mint olcsó és környezetbarát opciók, nem problémamentes a jelenlétük.

Mindenekelőtt a biztonságosságuk kapcsán merülhetnek fel kételyek, miután számtalan baleset, sérülés és még haláleset is köthető hozzájuk. Emellett a nem megfelelően leparkolt robogók akadályt képeznek a járdán közlekedők előtt.

A párizsi vezetők már szinte mindent bevetettek, hogy megfékezzék a rollerkáoszt:

tizenkettőről háromra csökkentették az engedélyezett szolgáltatók számát, sebességkorlátozást vezettek be, és szabályokat írtak elő a parkolásukra vonatkozóan. A panaszok azonban mindezek ellenére is folyamatosan gyűlnek. A kérdésben ugyanakkor nem egyszerű dönteni, mert a lakosság egy része, különösen a fiatalok gyakran veszik igénybe a szolgáltatást, és a turisták is előszeretettel használják. Hogy kik vannak többségben, az április 2-án eldől.

Akárhogy is döntenek a párizsiak arról, van-e helye a városban a rollereknek, az biztos, hogy ennek a japán tervezésű konceptrollernek mi nagyon is megtalálnánk a helyét.

(Forrás: The Mayor, képek: Getty Images, Unsplash)

 

tilalom | népszavazás | roller | párizs | elektromos

FOLYTASD EZZEL

Melyik a legbiztonságosabb hely a repülőn? Ez a kutatás elárulja

Újabb állomásokkal bővül az európai hálókocsis hálózat

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram