Jól járt, aki várt a párizsi szállásfoglalással a nyárra

Július 26-án kezdődik és augusztus 11-ig tart a 2024-es párizsi olimpiai játékok, szűk három hónappal az esemény előtt pedig eljött az idő, amikor érdemes szállást foglalni, ha valaki az utolsó előtti pillanatra hagyná az utazásszervezést.

A Lighthouse szállodapiaci elemző cég adatai azt mutatják, hogy a tavaly szeptemberi átlagosan nyolcszáz euró (körülbelül 315 ezer forint) feletti átlagról mostanra ötszáz euró (körülbelül 197 ezer forint) alá csökkent a szállodai szobák ára éjszakánként.

Az elmúlt harminc napban a háromcsillagos szállodák ára kilenc, a négycsillagosoké nyolc, az ötcsillagosoké pedig hat százalékkal csökkent.

Az árcsökkenésben közrejátszik, hogy a hotelek foglaltsága körülbelül ötven százalékon áll. a párizsi turisztikai szakemberek hatvan-hetven százalékos kihasználtságra számítanak a játékok ideje alatt. Ez még mindig jóval elmarad a 2023 júliusában mért kilencvenegy százaléktól.

A háromcsillagos New Hotel Saint Lazare-ban jelenleg egy kétágyas szoba az olimpia nyitóestéjén 213 euróba (nagyjából 84 ezer forintba) kerül, ami körülbelül kétszerese a szokásos árnak, és ugyanannyi. mint egy hónappal ezelőtt.  A Lighthouse adatai szerint ugyanakkor a párizsi szállodai árak az olimpia idejére még mindig kilencvenöt százalékkal magasabbak, mint 2023 azonos időszakában voltak. A szállások augusztus 4-re a legdrágábbak, amikor egy ötcsillagos szállodai szoba átlagosan 1566 euróba (mintegy 617 ezer forintba) kerül.

Persze nem mindenkinek számítanak az árak, a milliárdos elit úgy fogja élvezni a párizsi olimpiát, amire még nem volt példa.

(Forrás: Independent, képek: Getty Images, Unsplash)

szoba | 2024 | árak | szálloda | párizs

FOLYTASD EZZEL

Itt úgy alkotják meg az öltönyöd, mintha James Bondnak készítenék

Álomesküvői helyszínt keresel? Van két nagyszerű ötletünk

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
A pihenés új értelmet nyer ebben az ötcsillagos szállodában
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom