Íme a parmezános sült padlizsán minden földi jóval

A tökéletes padlizsánszeleteket mozzarellával, padlizsánnal, bazsalikommal, paradicsomszósszal rétegezzük, jó alaposan összesütjük, így egy olyan ízbombát kapunk, ami képzeletben egyetlen pillanat alatt Itália zegzugos utcáira és vendéglőibe repít bennünket.

Hozzávalók:

  • 2 nagy padlizsán
  • 1 ek extra szűz olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma zúzva
  • 2 nagy paradicsom felkockázva
  • 1/2 csésze finomra aprított, friss bazsalikom
  • 2 csésze zsemlemorzsa
  • 1 1/4 csésze parmezán sajt
  • 1 csésze liszt
  • 4 nagy tojás elkeverve
  • 1/4 csésze extra szűz olívaolaj
  • 2 csomag mozzarella felszeletelve
  • só, bors

Elkészítése:

  1. A padlizsánokat ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk, mindkét oldalát megsózzuk, félretesszük pár percre. A padlizsán egy kis levet fog engedni, ezt konyhai papírtörlővel felitatjuk.
  2. Elkészítjük a paradicsomszószt. Egy serpenyőben egy evőkanál olívaolajat felhevítünk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és egy percig pirítjuk, hogy az illatanyagai felszabaduljanak. Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot a levével együtt, 15 percig alacsony lángon főzzük. Sózzuk, borsozzuk, elkeverjük benne az aprított bazsalikomot, és félretesszük.
  3. Egy tányérban összekeverjük a zsemlemorzsát ¼ csésze parmezánnal. Egy másik tányérba beleütjük a tojásokat, elkeverjük, a harmadikba pedig lisztet szórunk. A szokásos módon bepanírozzuk a nedvességtől megszabadított padlizsánszeleteket, majd olajban aranybarnára sütjük. Félretesszük, hogy szobahőmérsékletűre hűljön.
  4. A sütőt előmelegítjük 220 Celsius-fokra. Egy hőálló tál aljára teszünk egy kevés paradicsomszószt, rásorakoztatjuk a padlizsánok egyharmadát, majd mindegyikre helyezünk egy szelet mozzarellát. Megszórjuk 1/3 csésze parmezánnal, majd ismét jöhet a padlizsán és a kétféle sajt. Ezt két körben megismételjük, a végén a maradék paradicsomszósszal leöntjük, és a megmaradt parmezánnal megszórjuk.
  5. 220 Celsius-fokon kb. 25 perc alatt összesütjük. Tálalás előtt 10 percig pihentetjük.

Legyen szó a tészta készítéséről, a bor erjesztéséről vagy csak az élet élvezetéről, úgy tűnik, van mit tanulnunk az olaszoktól.

(Fotók: Getty Images)

recept | parmezán | konyha | olasz | vegetáriánus

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom