Pazarul áll a kétszínűség ennek a kanadai háznak

Hozzávalók: világos és szenesített fa csodás kontrasztja, stílusos geometriai formák, és egy gyönyörű táj. No meg egy kötélhágcsó!

Montreal közelében, egy tó partján épült meg ez a szép víkendház az Atelier Schwimmer építésziroda szépérzékének köszönhetően. A Lake Brome mellett álló nyaraló közel háromszáz négyzetméteres, a Montrealban élő tulajdonosok ide szoktak elvonulni, ha megelégelik a város zaját. Mi amúgy akkor is elvonulnánk ide, ha semmi bajunk nem lenne semmilyen várossal, annyira szép az egész.

A nyeregtetős ház kívül égetett-szenesített faburkolata és az azt megtörő, világos falécek csodás fény-sötétség játékot idéznek elő, amitől kicsit olyan az egész épület, mintha egy koromfekete, de belül világos dobozt vágtak volna ki otthonná ügyes óriások.

A nyaraló csak kívülről fekete: belül csakis világos elemekkel találkozhatunk. A letisztult nappali egy nagy kandalló köré rendeződik, ami erősíti a meleg otthonosság érzését. A társasági élet közben pedig a nappali dupla belmagasságú részén két beszélgetés közt akár kötelet is mászhatnak az aktívabb lakók.

A konyhán és a fürdőn kívül még egy nagyháló és további négy hálószoba található a házban – kint pedig az erdő és az óriási tó tárja szélesre karjait, és hív közös időtöltésre. Mi azonnal igent mondanánk rá.

Ez is érdekelhet:

Sohasem unnánk meg ezt a nappalit

És a hozzá tartozó gyönyörű házat és drámai panorámát sem. Egy sziklaoldalba épített különlegesség jön Chiléből, amelybe pillanatok alatt beleszerettünk.

(Fotók: Adrien Williams

montreal | kanada | brome tó | nagy sztori | szenesített fa

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom