Close
Sohasem unnánk meg ezt a nappalit

Sohasem unnánk meg ezt a nappalit

És a hozzá tartozó gyönyörű házat és drámai panorámát sem. Egy sziklaoldalba épített különlegesség jön Chiléből, amelybe pillanatok alatt beleszerettünk.

Cristobal Palma fotós kapta lencsevégre ezt a házat, amit a chilei Cristián Boza építész tervezett saját magának még a kilencvenes években. A ház Los Vilosban épült, egy durva, nyers, csodaszép sziklaszirten 1997-ben, az építész pedig életében még családjával és négy gyermekével járt a házba nyaralni. A fotósnak az építész fia, Cristián Boza mutatta meg a kör alakú medencével és görbülő, sárga fallal díszes kőházat, mi pedig neked mutatjuk, mert szerintünk valami egészen elképesztő.

A ház tetején álló, sárga fal a huszonötször hatméteres betonterasznak nyújt szélvédelmet elég stílusos formában; a teraszról pedig hihetetlen a kilátás a sziklákra és a Csendes-óceánra. A házat híd köti össze a kör alakú kőmedencével, a nyaralóba pedig fentről lehet lépcsőkön bejutni.

A nyaralónál az építész a Földközi-tenger közelében épült halászfaluk egyszerű esztétikáját emelte át. Az étkezőből nyílik a nagy hálószoba, ahonnan a ház vége felé további négy hálószobát találunk, melyeket kedves kőutakon lehet megközelíteni. A nappaliban gyönyörű kémény és könyvsor teszi otthonossá a hangulatot; bámulatos lehet itt olvasgatni és hallgatni az óceán zúgását.

És még mindig tartjuk, amit a címben mondtunk: tényleg soha nem tudnánk megunni ezt a nappalit.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Cristobal Palma)

FOLYTASD EZZEL
Egyedi és jövőbemutató anyagkönyvtár nyílt a Momén
Ez a portugál ház olyan mint egy Fernando Pessoa-vers
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom