Close
Sohasem unnánk meg ezt a nappalit

Sohasem unnánk meg ezt a nappalit

És a hozzá tartozó gyönyörű házat és drámai panorámát sem. Egy sziklaoldalba épített különlegesség jön Chiléből, amelybe pillanatok alatt beleszerettünk.

Cristobal Palma fotós kapta lencsevégre ezt a házat, amit a chilei Cristián Boza építész tervezett saját magának még a kilencvenes években. A ház Los Vilosban épült, egy durva, nyers, csodaszép sziklaszirten 1997-ben, az építész pedig életében még családjával és négy gyermekével járt a házba nyaralni. A fotósnak az építész fia, Cristián Boza mutatta meg a kör alakú medencével és görbülő, sárga fallal díszes kőházat, mi pedig neked mutatjuk, mert szerintünk valami egészen elképesztő.

A ház tetején álló, sárga fal a huszonötször hatméteres betonterasznak nyújt szélvédelmet elég stílusos formában; a teraszról pedig hihetetlen a kilátás a sziklákra és a Csendes-óceánra. A házat híd köti össze a kör alakú kőmedencével, a nyaralóba pedig fentről lehet lépcsőkön bejutni.

A nyaralónál az építész a Földközi-tenger közelében épült halászfaluk egyszerű esztétikáját emelte át. Az étkezőből nyílik a nagy hálószoba, ahonnan a ház vége felé további négy hálószobát találunk, melyeket kedves kőutakon lehet megközelíteni. A nappaliban gyönyörű kémény és könyvsor teszi otthonossá a hangulatot; bámulatos lehet itt olvasgatni és hallgatni az óceán zúgását.

És még mindig tartjuk, amit a címben mondtunk: tényleg soha nem tudnánk megunni ezt a nappalit.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Cristobal Palma)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom