Close
Sohasem unnánk meg ezt a nappalit

Sohasem unnánk meg ezt a nappalit

És a hozzá tartozó gyönyörű házat és drámai panorámát sem. Egy sziklaoldalba épített különlegesség jön Chiléből, amelybe pillanatok alatt beleszerettünk.

Cristobal Palma fotós kapta lencsevégre ezt a házat, amit a chilei Cristián Boza építész tervezett saját magának még a kilencvenes években. A ház Los Vilosban épült, egy durva, nyers, csodaszép sziklaszirten 1997-ben, az építész pedig életében még családjával és négy gyermekével járt a házba nyaralni. A fotósnak az építész fia, Cristián Boza mutatta meg a kör alakú medencével és görbülő, sárga fallal díszes kőházat, mi pedig neked mutatjuk, mert szerintünk valami egészen elképesztő.

A ház tetején álló, sárga fal a huszonötször hatméteres betonterasznak nyújt szélvédelmet elég stílusos formában; a teraszról pedig hihetetlen a kilátás a sziklákra és a Csendes-óceánra. A házat híd köti össze a kör alakú kőmedencével, a nyaralóba pedig fentről lehet lépcsőkön bejutni.

A nyaralónál az építész a Földközi-tenger közelében épült halászfaluk egyszerű esztétikáját emelte át. Az étkezőből nyílik a nagy hálószoba, ahonnan a ház vége felé további négy hálószobát találunk, melyeket kedves kőutakon lehet megközelíteni. A nappaliban gyönyörű kémény és könyvsor teszi otthonossá a hangulatot; bámulatos lehet itt olvasgatni és hallgatni az óceán zúgását.

És még mindig tartjuk, amit a címben mondtunk: tényleg soha nem tudnánk megunni ezt a nappalit.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Cristobal Palma)

los vilos | ház | chile | nyaraló | beton

FOLYTASD EZZEL

A világ egyik legrangosabb építészeti fődíját nyerte el a Magyar Zene Háza

Megtaláltuk az üzletet, ahol életed kanapéját tervezheted meg megengedhető áron

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram