Close
Pazarul áll a kétszínűség ennek a kanadai háznak

Pazarul áll a kétszínűség ennek a kanadai háznak

Hozzávalók: világos és szenesített fa csodás kontrasztja, stílusos geometriai formák, és egy gyönyörű táj. No meg egy kötélhágcsó!

Montreal közelében, egy tó partján épült meg ez a szép víkendház az Atelier Schwimmer építésziroda szépérzékének köszönhetően. A Lake Brome mellett álló nyaraló közel háromszáz négyzetméteres, a Montrealban élő tulajdonosok ide szoktak elvonulni, ha megelégelik a város zaját. Mi amúgy akkor is elvonulnánk ide, ha semmi bajunk nem lenne semmilyen várossal, annyira szép az egész.

A nyeregtetős ház kívül égetett-szenesített faburkolata és az azt megtörő, világos falécek csodás fény-sötétség játékot idéznek elő, amitől kicsit olyan az egész épület, mintha egy koromfekete, de belül világos dobozt vágtak volna ki otthonná ügyes óriások.

A nyaraló csak kívülről fekete: belül csakis világos elemekkel találkozhatunk. A letisztult nappali egy nagy kandalló köré rendeződik, ami erősíti a meleg otthonosság érzését. A társasági élet közben pedig a nappali dupla belmagasságú részén két beszélgetés közt akár kötelet is mászhatnak az aktívabb lakók.

A konyhán és a fürdőn kívül még egy nagyháló és további négy hálószoba található a házban – kint pedig az erdő és az óriási tó tárja szélesre karjait, és hív közös időtöltésre. Mi azonnal igent mondanánk rá.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Adrien Williams

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom