Close
Pazarul áll a kétszínűség ennek a kanadai háznak

Pazarul áll a kétszínűség ennek a kanadai háznak

Hozzávalók: világos és szenesített fa csodás kontrasztja, stílusos geometriai formák, és egy gyönyörű táj. No meg egy kötélhágcsó!

Montreal közelében, egy tó partján épült meg ez a szép víkendház az Atelier Schwimmer építésziroda szépérzékének köszönhetően. A Lake Brome mellett álló nyaraló közel háromszáz négyzetméteres, a Montrealban élő tulajdonosok ide szoktak elvonulni, ha megelégelik a város zaját. Mi amúgy akkor is elvonulnánk ide, ha semmi bajunk nem lenne semmilyen várossal, annyira szép az egész.

A nyeregtetős ház kívül égetett-szenesített faburkolata és az azt megtörő, világos falécek csodás fény-sötétség játékot idéznek elő, amitől kicsit olyan az egész épület, mintha egy koromfekete, de belül világos dobozt vágtak volna ki otthonná ügyes óriások.

A nyaraló csak kívülről fekete: belül csakis világos elemekkel találkozhatunk. A letisztult nappali egy nagy kandalló köré rendeződik, ami erősíti a meleg otthonosság érzését. A társasági élet közben pedig a nappali dupla belmagasságú részén két beszélgetés közt akár kötelet is mászhatnak az aktívabb lakók.

A konyhán és a fürdőn kívül még egy nagyháló és további négy hálószoba található a házban – kint pedig az erdő és az óriási tó tárja szélesre karjait, és hív közös időtöltésre. Mi azonnal igent mondanánk rá.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Adrien Williams

kétszínű | nagy sztori | szenesített fa | ház | nappali

FOLYTASD EZZEL

Gigantikus higanycsepp-szobor előtt szelfiznek a New York-iak

Eladóvá vált a világ egyik leghíresebb írójának pazar rezidenciája

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram