Inka ösvények és buja esőerdők: újabb országból dolgozhatunk digitálisnomád-vízummal

Peru bejelentette, hogy digitálisnomád-vízumot vezet be, amellyel a távmunkások akár egy egész évig is tartózkodhatnak az országban, és a tartózkodásukat meg is hosszabbíthatják.

Jelenleg az uniós polgárok 183 napos turistavízummal utazhatnak Peruba, az új rendszer viszont nemzetközi szakembereket szeretne Peruba vonzani azt remélve, hogy a turizmus és a szolgáltatások révén fellendítik az ország gazdaságát, miközben új kulturális impulzusokat hoznak. Cél az is, hogy a látogatók egy része az országban maradjon, és befektetői vízumra térjen át, amivel üzleti vállalkozásokat folytat.

Az új vízumra bármely, az országon kívüli vállalatok által foglalkoztatott távmunkások jelentkezhetnek, akik nem lesz majd szükségük külön munkavállalói vízumra.

Peru digitálisnomád-közössége egyre növekszik, különösen a fővárosban, Limában, ahol rengeteg coworking helyen találkozhatnak a távmunkások. A megélhetési költségek szintén barátiak, a Numbeo szerint az árak nyolcvanhét százalékkal alacsonyabbak, mint Olaszországban, 112 százalékkal, mint Franciaországban, és százhúsz százalékkal, mint az Egyesült Királyságban.

Az ország egyik legnagyobb vonzerejét persze az ősi helyszínek és természeti csodák adják a Machu Picchutól kezdve az Amazonas esőerdején át a Huayhuash csúcsaiig.

Ugyanakkor az ország konyhájának merész ízei sem okoznak csalódást: érdemes megkóstolni a citrusfélékből és pácolt halból vagy kagylóból készülő cevichét és a pácolt bélszíncsíkokból álló lomo saltadót.

Peru mellett már Argentína, Brazília, Ecuador, Kolumbia és Uruguay is kínál digitálisnomád-vízumot.

(Forrás: Euronews, képek: Unsplash, Getty Images)

utazás | peru | távmunka | digitális nomád | tartózkodás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom