Close
A kiváló borok és világhírű steakek hazája is megnyitja kapuit a távmunkások előtt

A kiváló borok és világhírű steakek hazája is megnyitja kapuit a távmunkások előtt

Egyre több ország kínál vízumot különböző feltételekkel kifejezetten a azoknak, akiknek munkája nem kötődik konkrét helyhez.

A legújabb országot, amely beállt ebbe a sorba, Dél-Amerikában találjuk. Uruguay Kolumbia, Brazília és Ecuador nyomdokaiba lépve kínál tartózkodási lehetőséget az otthonról dolgozóknak, amellyel egy éven át maradhatnak.

A vízum a pénztárcabarátabb opciók közé tartozik, nem követelnek meg hozzá minimális éves jövedelmet, csak az a feltétel, hogy a jelentkező büntetlen előéletű legyen, és vagy egyéni vállalkozó, vagy egy külföldi cégnek dolgozó. A legjobb helyzetben a technológiai dolgozók vannak, mert ők mentesülnek az uruguayi adófizetési kötelezettség alól.

De miért érdemes Uruguayba költözni?

A kiterjedt borvidékek, a homokos tengerpartok, termálfürdők, világhírű steakek és foci…a lista a végtelenségig folytatható, és bárki megtalálhatja rajta azt a tételt, amiért szívesen átrepüli az Atlanti-óceánt.

Ráadásul az életszínvonal is magasabb, mint sok dél-amerikai országban. Ugyanakkor nem árt tisztában lenni azzal, hogy problémákat okozhat a vízhiány.

A vízum kilenc euróba kerül, és online igényelhető a hivatalos weboldalon. Ezzel az ember egy180 napra szóló tartózkodási engedélyt kap, amely akár egy évre is meghosszabbítható. Az egyetlen bökkenő, hogy az igénylés kilenc eurós díját nem lehet külföldi bankszámláról befizetni. Szóval valószínűleg már az igénylés előtt Uruguayba kell utaznia az embernek, hacsak nincs ott ismerőse, vagy nem szeretné igénybe venni egy hasonló ügyletekre szakosodott cég szolgálatait.

Ezek a legjobb európai országok a digitális nomádoknak, akiknek számítanak az anyagiak is, és világszerte ide utaznak legszívesebben azok, akik bárhonnan dolgozhatnak.

(Forrás: TimeOut, képek: Getty Images)

uruguay | vízum | digitális nomád | távmunka | dél-amerika

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram