Close
Olcsó megélhetést és autentikus élményeket ígér a digitális nomádoknak ez az ország

Olcsó megélhetést és autentikus élményeket ígér a digitális nomádoknak ez az ország

A fenséges hegyeiről és esőerdőiről híres Ecuador új vízumot kínál a digitális nomádoknak.

A Rentista névre keresztelt vízummal maximum két évet lehet eltölteni a dél-amerikai országban, az igényléséhez pedig még legalább fél évig érvényes útlevélre van szükség, emellett erkölcsi bizonyítványt kell bemutatni és bizonyítani kell havi legalább 1266 eurós (körülbelül 500 ezer forintos) jövedelmet, valamint feltétel az Ecuadorban is érvényes egészségbiztosítás. A kezelési díj 460 euró (körülbelül 186 ezer forint), az igényléseket pedig Ecuador konzulátusán lehet beadni online, a folyamat két-négy hónapig tart.

A lehetőség a legtöbb ország állampolgárai előtt nyitott, de van néhány kivétel: Afganisztán, Angola, Banglades, Kamerun, Észak-Korea, Kuba, Egyiptom, Eritrea, Etiópia, Fülöp-szigetek, Gambia, Ghána, India, Irak, Irán, Kenya, Líbia, Nepál, Nigéria, Pakisztán, Kongói Demokratikus Köztársaság, Szenegál, Szíria, Szomália, Srí Lanka, Venezuela, Vietnám és Jemen lakosai nem pályázhatnak.

Az ország turisták körében legnépszerűbb városai közé tartozik a főváros, Quitó, Cuenca és Guayaquil, és az olyan kisebb tengerparti városok, mint Olón.

Más dél-amerikai országok is várják a távmunkásokat, Brazíliában egyéves tartózkodást ajánlanak azoknak, akiknek legalább 1500 dollár (587 ezer forint) a havi jövedelmük vagy minimum 18 ezer dolláros (7 millió forintos) egyenleg áll rendelkezésükre a bankszámlájukon, Kolumbiában két évig lehet maradni havi 684 dolláros (268 ezer forintos) jövedelem fejében, akárcsak Costa Ricán, ahol ezen időre havi 2500 dolláros (978 ezer forintos) bevételt kell garantálni.

Korábban írtunk arról, hogy mely városokban a legjobbak a feltételek a távmunkához, és hol várják a legalacsonyabb bérleti díjak az odaköltözőket.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images)

digitális nomád | vízum | ecuador

FOLYTASD EZZEL

Újbudára kell mennünk, hogy lássuk az északi fényt

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram