Close
Történelmet írhat, aki ezt a távoli falut választja távmunkához

Történelmet írhat, aki ezt a távoli falut választja távmunkához

Európa első digitális nomád falujának alapítója Brazíliába viszi a koncepciót, hogy létrehozza a kontinens első teljes körű ilyen közösségét.

A Skift beszámolója szerint a falu november 1-jén debütál a Rio Grande do Norte államban található Pipában és 2023. április 30-ig biztosan működni fog. Az alapító a NomadX nevű digitális nomád közösséget is megálmodó Goncalo Hall a helyi turisztikai hivatallal, valamint a brazil kormánnyal kötött partneri megállapodást.

A cél egyrészt az, hogy távmunkásokat csábítson Pipába, másrészt a településre érkezőkkel fellendítse a helyi gazdaságot.

Hall számára a madeirai falu sikerét követően a brazíliai digitális nomád testvértelepülés létrehozása jelenti a következő lépést. A két országot tekintve közös a nyelv, egyaránt van tengerpart és hasonló az éjszakai élet kultúrája. Hall arra számít, hogy évente akár 36 millió dollárt is pumpálhat a helyi gazdaságba, Pipát pedig az elhelyezkedése miatt választotta, mivel mindössze másfél órányira fekszik Natal nemzetközi repülőterétől.

A portugáliai faluhoz hasonlóan a brazíliaiban is lesznek kollégiumi stílusú szálláshelyek, ahol a digitális nomádok privát szobát bérelhetnek, de a többi lakóval közös helyiségeket, például konyhát és társalgót osztanak meg. Kapcsolatépítési lehetőségeket és coworking helyiséget ugyancsak biztosítanak majd, ahol találkozhatnak és együtt lóghatnak más nomádokkal.

A NordLayer hálózatbiztonsági vállalat 66 országot vizsgált meg abból a szempontból, hogy mennyire találunk jó feltételeket a távmunkához. Értékelték többek között a kiberbiztonságot, a gazdasági és társadalmi feltételeket, a digitális és fizikai infrastruktúrát, valamint a járványra adott válaszokat.

(Forrás: Matadornetwork, fotók:  Getty Images)

távmunka | falu | dél-amerika | pipa | brazília

FOLYTASD EZZEL

Ezek a leginstagramosabb helyek a Közel-Keleten

Nagyon berágtak a gazdák a repceföldeken fotózkodó influenszerekre Ausztráliában

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram