Ide utaznak legszívesebben azok, akik bárhonnan dolgozhatnak

Feltérképezték, hol él a legtöbb digitális nomád

A távmunka jó lehetőség lehet arra, hogy megismerjük a világot, miközben nem mondunk le az állandó bevételi forrásról sem. Persze van, ahol kedvezőbb, és van, ahol kevésbé jó feltételek várják az otthonról dolgozókat, és olyan országokből sincs kevés, ahol külön programot hoztak létre a digitális nomádoknak.

Ezek közé tartozik Spanyolország is, amely nemrég indította el vízumprogramját, de összesen már több mint negyven ország kínál hasonló lehetőséget.

A Resume.io önéletrajzkészítő oldal nemrég az Instagramon végzett felmérést, hogy megnézze, hol él a világon a legtöbb digitális nomád. Ehhez több ezer #digitalnomad hashtaggel ellátott Instagram-posztot elemeztek, majd a poszt geotagje vagy a képaláírásban említett országnév alapján lőtték be a helyszínt, és összevetették az így kapott számokat.

A lista élén az Egyesült Államok áll 210 664 digitális nomáddal, majd Spanyolország következik 125 038 home office-szal, és nem sokkal maradt le mögötte Thaiföld, ahol 124 729 fő dolgozik távolról.

Az eredmények szerint azonban úgy tűnik, a legélőbb digitálisnomád-Instagram-közösséget Londonban találjuk.

Íme, a tíz legnépszerűbb ország a digitális nomádok körében:

1. USA
2. Spanyolország
3. Thaiföld
4. Mexikó
5. Franciaország
6. Indonézia
7. Portugália
8. Olaszország
9. UK
10. India

Finoman szólva is kedvező feltételekkel várja a távmunkásokat a világ egyik legolcsóbb országa, ha pedig Európában keresel gazdaságos úti célt, erre érdemes körülnézned.

(Forrás:  Resume.io, képek: Getty Images, Unsplash)

digitális nomád | legnépszerűbb | országok

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom