Ez az online kalkulátor elárulja, hol igényelhetsz digitálisnomád-vízumot

Egyre több ország kínál digitálisnomád-vízumot az utazó távmunkásoknak, de a legtöbb helyen bizonyos minimumkeresethez kötik a tartózkodást, és vannak országok, amelyek csak a kifejezetten gazdag utazókat várják.

Ez az online kalkulátor segíthet eligazodni ebben az útvesztőben, és feltérképezni a lehetőségeket. Csak az éves keresetünket kell megadnunk, és az alapján megmondja, hogy melyik országokba érdemes elindulnunk.

A kalkulátor a Goats on the Road néven tevékenykedő utazó bloggerek érdeme, akik 2008 óta utaznak és dolgoznak teljes állásban.

Az éves kereset összegét dollárban kell megadnunk, ezután pedig megjelenik egy lista azokról a helyekről, ahol a bevételünk megfelel a követelményeknek.

Nemcsak a már létező, hanem a tervezett vízumokat is megnézhetjük, és a kalkulátor azoknak a fiatal online vállalkozóknak is hasznos lehet, akik még nem termelnek nagy nyereséget.

Összehasonlításként: míg a dubaji vízumhoz minimum 42 ezer dolláros éves jövedelmet kell igazolnunk, Kolumbiába már havi 684 dollárral is elindulhatunk, ami nyolcvan százalékos különbséget jelent a két úti cél között.

Ebben az országban sem kell hatalmas bevételt felmutatni, viszont olcsó megélhetést és autentikus élményeket ígérnek a digitális nomádoknak. Egy felmérés szerint ugyanakkor ezek a legjobb helyek a külföldi távmunkát tervezőknek.

(Forrás: Travel Off Path, képek: Getty Images)

digitális nomád | fizetés | követelmény | vízum | kalkulátor

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom