A kiváló borok és világhírű steakek hazája is megnyitja kapuit a távmunkások előtt

Egyre több ország kínál vízumot különböző feltételekkel kifejezetten a azoknak, akiknek munkája nem kötődik konkrét helyhez.

A legújabb országot, amely beállt ebbe a sorba, Dél-Amerikában találjuk. Uruguay Kolumbia, Brazília és Ecuador nyomdokaiba lépve kínál tartózkodási lehetőséget az otthonról dolgozóknak, amellyel egy éven át maradhatnak.

A vízum a pénztárcabarátabb opciók közé tartozik, nem követelnek meg hozzá minimális éves jövedelmet, csak az a feltétel, hogy a jelentkező büntetlen előéletű legyen, és vagy egyéni vállalkozó, vagy egy külföldi cégnek dolgozó. A legjobb helyzetben a technológiai dolgozók vannak, mert ők mentesülnek az uruguayi adófizetési kötelezettség alól.

De miért érdemes Uruguayba költözni?

A kiterjedt borvidékek, a homokos tengerpartok, termálfürdők, világhírű steakek és foci...a lista a végtelenségig folytatható, és bárki megtalálhatja rajta azt a tételt, amiért szívesen átrepüli az Atlanti-óceánt.

Ráadásul az életszínvonal is magasabb, mint sok dél-amerikai országban. Ugyanakkor nem árt tisztában lenni azzal, hogy problémákat okozhat a vízhiány.

A vízum kilenc euróba kerül, és online igényelhető a hivatalos weboldalon. Ezzel az ember egy180 napra szóló tartózkodási engedélyt kap, amely akár egy évre is meghosszabbítható. Az egyetlen bökkenő, hogy az igénylés kilenc eurós díját nem lehet külföldi bankszámláról befizetni. Szóval valószínűleg már az igénylés előtt Uruguayba kell utaznia az embernek, hacsak nincs ott ismerőse, vagy nem szeretné igénybe venni egy hasonló ügyletekre szakosodott cég szolgálatait.

Ezek a legjobb európai országok a digitális nomádoknak, akiknek számítanak az anyagiak is, és világszerte ide utaznak legszívesebben azok, akik bárhonnan dolgozhatnak.

(Forrás: TimeOut, képek: Getty Images)

digitális nomád | távmunka | vízum | dél-amerika | uruguay

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom