Close
Azonnal gyártásba kellene küldeni a Peugeot múltidéző jövőautóját

Azonnal gyártásba kellene küldeni a Peugeot múltidéző jövőautóját

Az 504-es kupé minden idők egyik legszebb Peugeot-ja volt – az e-Legend pedig az egyik legszebb retro-koncepcióautó lett.

Jó néhányan megpróbálták, de csak keveseknek sikerült modern formában újraálmodni egy-egy korábbi meghatározó autótípust. A Fiat 500-ast és a BMW-féle Minit szokás – joggal – sikeres példaként emlegetni, esetleg még a nálunk kevésbé ismert, kétezres évek elejéről való Ford Thunderbirdöt említhetjük még, nem nagyon ér tovább a lista.

A bevallottan a Pininfarina által rajzolt, 1969-ben bemutatott Peugeot 504 Coupét idéző koncepcióautó megálmodói annyira ráéreztek a hetvenes évek eleganciájára, olyan alázattal nyúltak a formához, és olyan tökéletesen hozták át a típust a 21. századba, hogy azt tanítani lehetne.

Egyetlen súlyos hiba van az e-Legenddel: így biztosan nem kerül sorozatgyártásba, de ha a Peugeot leendő dizájnvilágát vetíti előre, akkor is elégedettek vagyunk. Az autóipar jelenlegi trendjeiből és a típusnevéből is következik, hogy a kocsi elektromos meghajtást kapott, a 100 kWh kapacitású akkumulátorok több mint 450 lóerőnyi villanymotort hajtanak, ezekkel négy másodpercen belüli százra gyorsulás és 200 km/h végsebesség érhető el, a hatótávolság 600 kilométer.

Köszönjük, kérjük!

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Peugeot)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom