Close
Azonnal gyártásba kellene küldeni a Peugeot múltidéző jövőautóját

Azonnal gyártásba kellene küldeni a Peugeot múltidéző jövőautóját

Az 504-es kupé minden idők egyik legszebb Peugeot-ja volt – az e-Legend pedig az egyik legszebb retro-koncepcióautó lett.

Jó néhányan megpróbálták, de csak keveseknek sikerült modern formában újraálmodni egy-egy korábbi meghatározó autótípust. A Fiat 500-ast és a BMW-féle Minit szokás – joggal – sikeres példaként emlegetni, esetleg még a nálunk kevésbé ismert, kétezres évek elejéről való Ford Thunderbirdöt említhetjük még, nem nagyon ér tovább a lista.

A bevallottan a Pininfarina által rajzolt, 1969-ben bemutatott Peugeot 504 Coupét idéző koncepcióautó megálmodói annyira ráéreztek a hetvenes évek eleganciájára, olyan alázattal nyúltak a formához, és olyan tökéletesen hozták át a típust a 21. századba, hogy azt tanítani lehetne.

Egyetlen súlyos hiba van az e-Legenddel: így biztosan nem kerül sorozatgyártásba, de ha a Peugeot leendő dizájnvilágát vetíti előre, akkor is elégedettek vagyunk. Az autóipar jelenlegi trendjeiből és a típusnevéből is következik, hogy a kocsi elektromos meghajtást kapott, a 100 kWh kapacitású akkumulátorok több mint 450 lóerőnyi villanymotort hajtanak, ezekkel négy másodpercen belüli százra gyorsulás és 200 km/h végsebesség érhető el, a hatótávolság 600 kilométer.

Köszönjük, kérjük!

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Peugeot)

peugeot | peugeot 504 coupé | elektromos autó | villanyautó | peugeot e-legend

FOLYTASD EZZEL

Újra büszkén szárnyal a Bentley legendás orrdísze

Ezt a három lejátszási listát pörgesd a kocsiban!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram