Bontsunk pezsgőt! – hangzik el minden olyan alkalommal, amikor jeles napot vagy például sikereket ünneplünk. A buborékok decensek, pláne, ha egy izgalmasabb, évjáratos tételt iszunk, de a körítés sem mindegy. Gurmé körökben bevett szokás a pezsgőt osztrigával, kaviárral lekísérni, pedig egy sokkal egyszerűbb és kevésbé szofisztikált, sőt, kifejezetten gyorskaja az, amivel nyerő párost alkotnak.
Marie-Christine Osselin, a Moët & Chandon minőségi és kommunikációs menedzsere nem kertelt, és elmondta, szerinte mi esik a legjobban a pezsgő mellé, melyik az az étel, amely a legszebben kísérheti az elegáns italt. Ha valakinek, neki hihetünk, a világ egyik legnagyobb és legfontosabb champagne házát képviseli. Marie-Christine szerint nem kell egyéb egy pohár üde pezsgőzhöz, mint némi sült krumpli. Ennyi, semmi több.
Szerinte a champagne olyan ital, ami egyszerűséget követel meg, legfeljebb három komponenst, jelen esetben ez pedig maga a burgonya, a zsiradék és a só. A vidám buborékok és a savak találkoznak a sóval és a zsiradékkal, tökéletes lehet a kombináció.
Persze érthető, ha valaki felhúzott szemöldökkel játssza le maga előtt a szituációt, hogy egy jeles napon végre pukkanni fog a kedvenc pezsgő, esetleg egy különlegesebb tétel, és csinos falatkák, halak helyett egy nagy tál forró sült krumpli kerül az asztalra. De miért ne lehetne kipróbálni a haladó tippet? Ráadásul a pezsgő jó, és ki ne szeretné a sült krumplit?
Ez is érdekelhet:
moet and chandon | champagne | buborék | sült krumpli | pezsgő | ételpárosítás
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!