Bontsunk pezsgőt! – hangzik el minden olyan alkalommal, amikor jeles napot vagy például sikereket ünneplünk. A buborékok decensek, pláne, ha egy izgalmasabb, évjáratos tételt iszunk, de a körítés sem mindegy. Gurmé körökben bevett szokás a pezsgőt osztrigával, kaviárral lekísérni, pedig egy sokkal egyszerűbb és kevésbé szofisztikált, sőt, kifejezetten gyorskaja az, amivel nyerő párost alkotnak.
Marie-Christine Osselin, a Moët & Chandon minőségi és kommunikációs menedzsere nem kertelt, és elmondta, szerinte mi esik a legjobban a pezsgő mellé, melyik az az étel, amely a legszebben kísérheti az elegáns italt. Ha valakinek, neki hihetünk, a világ egyik legnagyobb és legfontosabb champagne házát képviseli. Marie-Christine szerint nem kell egyéb egy pohár üde pezsgőzhöz, mint némi sült krumpli. Ennyi, semmi több.
Szerinte a champagne olyan ital, ami egyszerűséget követel meg, legfeljebb három komponenst, jelen esetben ez pedig maga a burgonya, a zsiradék és a só. A vidám buborékok és a savak találkoznak a sóval és a zsiradékkal, tökéletes lehet a kombináció.
Persze érthető, ha valaki felhúzott szemöldökkel játssza le maga előtt a szituációt, hogy egy jeles napon végre pukkanni fog a kedvenc pezsgő, esetleg egy különlegesebb tétel, és csinos falatkák, halak helyett egy nagy tál forró sült krumpli kerül az asztalra. De miért ne lehetne kipróbálni a haladó tippet? Ráadásul a pezsgő jó, és ki ne szeretné a sült krumplit?
Ez is érdekelhet:
pezsgő | champagne | moet and chandon | ételpárosítás | sült krumpli | buborék
Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban
Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!