Sosem gondoltuk volna, milyen étel passzol a legjobban a pezsgőhöz

Bontsunk pezsgőt! – hangzik el minden olyan alkalommal, amikor jeles napot vagy például sikereket ünneplünk. A buborékok decensek, pláne, ha egy izgalmasabb, évjáratos tételt iszunk, de a körítés sem mindegy. Gurmé körökben bevett szokás a pezsgőt osztrigával, kaviárral lekísérni, pedig egy sokkal egyszerűbb és kevésbé szofisztikált, sőt, kifejezetten gyorskaja az, amivel nyerő párost alkotnak. 

Marie-Christine Osselin, a Moët & Chandon minőségi és kommunikációs menedzsere nem kertelt, és elmondta, szerinte mi esik a legjobban a pezsgő mellé, melyik az az étel, amely a legszebben kísérheti az elegáns italt. Ha valakinek, neki hihetünk, a világ egyik legnagyobb és legfontosabb champagne házát képviseli. Marie-Christine szerint nem kell egyéb egy pohár üde pezsgőzhöz, mint némi sült krumpli. Ennyi, semmi több.

Szerinte a champagne olyan ital, ami egyszerűséget követel meg, legfeljebb három komponenst, jelen esetben ez pedig maga a burgonya, a zsiradék és a só. A vidám buborékok és a savak találkoznak a sóval és a zsiradékkal, tökéletes lehet a kombináció.

Persze érthető, ha valaki felhúzott szemöldökkel játssza le maga előtt a szituációt, hogy egy jeles napon végre pukkanni fog a kedvenc pezsgő, esetleg egy különlegesebb tétel, és csinos falatkák, halak helyett egy nagy tál forró sült krumpli kerül az asztalra. De miért ne lehetne kipróbálni a haladó tippet? Ráadásul a pezsgő jó, és ki ne szeretné a sült krumplit?

Ez is érdekelhet:

Az alma legmosolygósabb arca – Bemutatjuk a BudaPrés cidert

Nem vagyunk kifejezetten cideres nemzet, de sokan kedvelik az almából építkező alkoholos italt. A BudaPrés Cider mindent megtesz, hogy megmutassák az alma legmosolygósabb arcát.

ételpárosítás | gourmet | moet and chandon | champagne | pezsgő

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom