Close
Sosem gondoltuk volna, hogy milyen étel passzol a legjobban a pezsgőhöz

Sosem gondoltuk volna, hogy milyen étel passzol a legjobban a pezsgőhöz

Bontsunk pezsgőt! – hangzik diadalittasan minden olyan alkalommal, mikor jeles napot, vagy például sikereket ünneplünk. A buborékok decensek, pláne, ha egy izgalmasabb, évjáratos tételt iszunk, de  a körítés sem mindegy. Gurmé körökbne bevett szokás a pezsgőt osztrigával, kaviárral lekísérni, pedig egy sokkal egyszerűbb és kevésbé szofisztikált, sőt, kifejezetten “gyorskaja” az, amivel nyerő párost alkotnak. 

Marie-Christine Osselin, a Moët & Chandon minőségi és kommunikációs menedzsere nem kertelt és elmondta, hogy szerinte mi esik a legjobban a pezsgő mellé, melyik az az étel, ami a legszebben kísérheti az elegáns italt. Ha valakinek, neki hihetünk, tekintve, hogy a világ egyik legnagyobb és legfontosabb champagne házát képviseli. Marie-Christine szerint nem kell egyéb egy pohár üde pezsgőzhöz, mint némi sültkrumpli. Ennyi, semmi több.

Szerinte a champagne olyan ital, ami egyszerűséget követel meg, legfeljebb három koponenst, jelen esetben ez pedig maga a burgonya, a zsiradék és a só. A vidám buborékok és a savak találkoznak a sóval és a zsiradékkal, tökéletes lehet a kombináció.

Persze érthető, ha valaki felhúzott szemöldökkel játsza le maga előtt a szituációt, hogy egy jeles napon végre pukkanni fog a kedvenc pezsgő, esetleg egy különlegesebb tétel és csinos falatkák, halak, helyett egy nagy tál forró sültkrumpli kerül az asztalra…de miért ne lehetne kipróbálni a haladó tippet? Ráadásul a pezsgő jó, és ki ne szeretné a sültkrumplit?

A kaland folytatódik

Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.

Ez is érdekelhet:

Close