Az idei szilveszterünk aligha lesz az életünk legizgalmasabb bulija, hacsak nem dobjuk fel valamivel. Mondjuk azzal, hogy szablyával nyitjuk ki a pezsgőnket!
Nemesek annak idején vadászatokon kezdték el így nyitni a pezsgőt, ugyanis lóháton sokkal könnyebb volt a kardjukkal lecsapni a palack nyakát, mint a dugóval vesződni – vagyis ez bizony az, amit úri huncutságnak szokás nevezni. Azóta a karddal nyitás funkcionalitását vesztette – hacsak nem vagyunk nemesek, akik vadászatokra járnak, ott pezsgőznek, és egy kard is lóg az oldalukon.
Ha már belefogunk, van pár dolog, amire érdemes figyelni.
Fontos, hogy a pezsgő hideg legyen, 45 fokban tartsuk magunk elé, a pengét pedig harmincfokos szögben helyezzük a palackra, élével felfelé. Az is fontos, hogy a penge a palack hátán fusson végig, ott, ahol a palack két felét összeforrasztották.
Ezzel a metódussal letörjük a palack száját, de a gyors mozdulat miatt elméletileg nem lesz szilánkos a törés, és nem kerülnek üvegdarabkák a palackba.
A videóban megnézhetjük, Gordon Ramsay hogyan birkózik meg a feladattal.
Csak nagyon unatkozó olvasóinknak ajánljuk a műveletet, olyanoknak, akik képesek megbirkózni egy esetleges kudarccal és az azzal járó takarítással. Ha belefogunk, legyen tartalékpezsgőnk, nehogy champagne nélkül maradjunk éjfélkor!
nyitás | szablya | pezsgő | kard
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!