Olaszországban igazi szentségtörést követtek el azzal, hogy üzembe helyezték az első pizzaautomatát.
A Mr. Go áprilisban nyitott meg a római Via Catanián. A hely lényegében egy kapualj, amelyben egy jókora pizzasütő kapott helyet. Itt készül el mindössze három perc alatt a margherita, a quattro formaggio, valamint a sonkás és a szalámis pizza – már ha lehet őket ezekkel a nevekkel illetni. Az előállítási folyamatot egy kis ablakon át lehet követni, az automatából rendelhető pizza ára pedig 4,5 és 6 euró között mozog.
A visszajelzések eddig vegyesek: van, aki szerint "elfogadható, ha az ember épp siet", más egyenesen a "borzalmas" jelzővel illette. Claudia Zampiga, egy római nyugdíjas azt nyilatkozta a Reuters-nek, hogy "bár egészen jól néz ki, kisebb az éttermi tésztánál, és a feltét is kevesebb rajta".
Egy nápolyi születésű, Rómában élő egyetemista szerint az automatás pizza íze inkább hasonlít a piadináéra – ez egy terrakotta edényben elkészített lapos kenyér, amelyet a klasszikus recept szerint prosciuttóval, borsmustárral és squacquerone sajttal töltenek meg –, és bár "ízre rendben van, viszont hiba pizzának nevezni". Egy másik véleményező szerint a kezdeményezést nem kellett volt útjára engedni, "az automatás pizza íze szörnyű, az igazi pizzát különben is melegen, azonnal el kell fogyasztani". És végül egy határozott vélemény, amellyel valószínűleg nagyon sok olasz tud azonosulni:
„Még csak gondolni sem akarok arra, hogy egy olyan pizzát egyek, amelyet egy gép készített el.”
Ez is érdekelhet:
olasz | Mr. Go | olaszország | pizza | prosciutto | piadina
Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva
–
Sulciová Silvia interjú
Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje
![](https://roadster.hu/uploads/2024/12/roadster-18-promo.jpg)
Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!