Close
Rómában üzembe helyezték az első pizzaautomatát

Rómában üzembe helyezték az első pizzaautomatát

Olaszországban igazi szentségtörést követtek el azzal, hogy üzembe helyezték az első pizzaautomatát.

A Mr. Go áprilisban nyitott meg a római Via Catanián. A hely lényegében egy kapualj, amelyben egy jókora pizzasütő kapott helyet. Itt készül el mindössze három perc alatt a margherita, a quattro formaggio, valamint a sonkás és a szalámis pizza – már ha lehet őket ezekkel a nevekkel illetni. Az előállítási folyamatot egy kis ablakon át lehet követni, az automatából rendelhető pizza ára pedig 4,5 és 6 euró között mozog.

A visszajelzések eddig vegyesek: van, aki szerint “elfogadható, ha az ember épp siet”, más egyenesen a “borzalmas” jelzővel illette. Claudia Zampiga, egy római nyugdíjas azt nyilatkozta a Reuters-nek, hogy “bár egészen jól néz ki, kisebb az éttermi tésztánál, és a feltét is kevesebb rajta”.

Egy nápolyi születésű, Rómában élő egyetemista szerint az automatás pizza íze inkább hasonlít a piadináéra – ez egy terrakotta edényben elkészített lapos kenyér, amelyet a klasszikus recept szerint prosciuttóval, borsmustárral és squacquerone sajttal töltenek meg –, és bár “ízre rendben van, viszont hiba pizzának nevezni”. Egy másik véleményező szerint a kezdeményezést nem kellett volt útjára engedni, “az automatás pizza íze szörnyű, az igazi pizzát különben is melegen, azonnal el kell fogyasztani”. És végül egy határozott vélemény, amellyel valószínűleg nagyon sok olasz tud azonosulni:

„Még csak gondolni sem akarok arra, hogy egy olyan pizzát egyek, amelyet egy gép készített el.”

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Reuters, Telex)

FOLYTASD EZZEL
Csillageső a szomszédban: újabb étterem kapott Michelin-csillagot Szlovéniában
Története legjobbjaival, de csak korlátozott ideig kérhető menüsorral tért vissza a MÁK
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom