Close
Rómában üzembe helyezték az első pizzaautomatát

Rómában üzembe helyezték az első pizzaautomatát

Olaszországban igazi szentségtörést követtek el azzal, hogy üzembe helyezték az első pizzaautomatát.

A Mr. Go áprilisban nyitott meg a római Via Catanián. A hely lényegében egy kapualj, amelyben egy jókora pizzasütő kapott helyet. Itt készül el mindössze három perc alatt a margherita, a quattro formaggio, valamint a sonkás és a szalámis pizza – már ha lehet őket ezekkel a nevekkel illetni. Az előállítási folyamatot egy kis ablakon át lehet követni, az automatából rendelhető pizza ára pedig 4,5 és 6 euró között mozog.

A visszajelzések eddig vegyesek: van, aki szerint “elfogadható, ha az ember épp siet”, más egyenesen a “borzalmas” jelzővel illette. Claudia Zampiga, egy római nyugdíjas azt nyilatkozta a Reuters-nek, hogy “bár egészen jól néz ki, kisebb az éttermi tésztánál, és a feltét is kevesebb rajta”.

Egy nápolyi születésű, Rómában élő egyetemista szerint az automatás pizza íze inkább hasonlít a piadináéra – ez egy terrakotta edényben elkészített lapos kenyér, amelyet a klasszikus recept szerint prosciuttóval, borsmustárral és squacquerone sajttal töltenek meg –, és bár “ízre rendben van, viszont hiba pizzának nevezni”. Egy másik véleményező szerint a kezdeményezést nem kellett volt útjára engedni, “az automatás pizza íze szörnyű, az igazi pizzát különben is melegen, azonnal el kell fogyasztani”. És végül egy határozott vélemény, amellyel valószínűleg nagyon sok olasz tud azonosulni:

„Még csak gondolni sem akarok arra, hogy egy olyan pizzát egyek, amelyet egy gép készített el.”

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Reuters, Telex)

squacquerone | prosciutto | olasz | terrakotta | nápoly

FOLYTASD EZZEL

Újra és újra megdöntik az egy nap alatt felkeresett kocsmák világrekordját

Ezek Európa legjobb úti céljai, ha legurítanánk néhány korsó sört

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ától zéig megvalósítja álomotthonod ez a pazar budapesti cég
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom