Close
Így vihetsz fel ingyen egy plusz csomagot a repülőre az utaskísérő szerint

Így vihetsz fel ingyen egy plusz csomagot a repülőre az utaskísérő szerint

A legtöbb légitársaságnál szigorú poggyászszabályoknak kell megfelelnünk, de egy utaskísérő szerint akadnak kiskapuk.

Miguel Muñoz azt mondja, hogy külön költség nélkül felvihetjük a reptéri duty free boltból származó bevásárlótáskát, mert az nem számít kézipoggyásznak. Ebbe pedig beletehetjük mindazt, ami esetleg nem fért bele a másik táskába.

Mint mondja, ő is élt már ezzel a lehetőséggel, amikor utasként repült, és amint látja, mások is rendszeresen így tesznek, mert gyakran találkozik megpakolt duty free szatyrokkal, amelyekben láthatóan nem csak egy parfüm vagy egy üveg bor van. Azt mondja, a személyzet senkinek nem szól az ilyesmiért.

Ugyanakkor van olyan légitársaság is, ahol már kockázatosabb lehet ezzel kísérletezni, mert valóban csak egy kis kézipoggyászt engedélyeznek, amely elfér az ülés alatt, ha  pedig a táska nem felel meg az előírásoknak, a kapunál még extra díjat számolnak fel.

Ha úgy érezzük, az extra szatyor trükk túl kockázatos, megpróbálkozhatunk ezzel a trükkel, vagy szortírozhatunk a csomagolásnál.

(Forrás: Express, képek: Getty Images)

ingyen | szatyor | táska | csomag | repülő

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

A kiváló borok és világhírű steakek hazája is megnyitja kapuit a távmunkások előtt

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram