Close
Így úszhatod meg könnyedén az egyik legkellemetlenebb helyzetet a repülőn

Így úszhatod meg könnyedén az egyik legkellemetlenebb helyzetet a repülőn

Kevés nyugtalanítóbb pillanat létezik a gépen annál, mint amikor nem sikerül időben elpakolni a csomagjaiadat és közben feltartod a sort. Egy tapasztalt légiutas-kísérő szerint néhány egyszerű előkészülettel mindez simán elkerülhető.

Kat Kalamani (@katkamalani) a TikTok-oldalán közzétett videójában osztotta meg hasznos tippjeit.

A legtöbb légitársaság lehetővé teszi, hogy az utasok egy teljes méretű kézipoggyászt és egy személyes tárgyat díjmentesen felvigyenek a fedélzetre, így megúszhatják a feladott poggyászok pluszköltségét. Sokan ezért alaposan telepakolják a csomagjukat, aminek a fej feletti szekrényekbe történő bepréselése aztán nehézségekbe ütközhet.

Kat Kamalani kezdésként az előre tervezést javasolja. Első számú szabálya: „ha nem tudod felemelni, ne vidd magaddal”.

– Utazás előtt még otthon próbáld meg a bepakolt kézipoggyászt a fejed fölé emelni. Ha nem sikerül, vegyél ki belőle néhány dolgot! Ezzel nem csupán a fedélzeti kellemetlenségeket úszhatod meg, hanem betartod a légitársaság előírását is, amiben egyébként le van írva, hogy „a kézipoggyászt magadnak kell tudni berakni a fej feletti tárolórekeszekbe” – mondja.

Érdemes egy gyors pillantást vetni a tárolók belsejére, merthogy a legtöbb gépen kis matricák magyarázzák el, hogyan kell helyesen – vízszintesen vagy függőlegesen – bepakolni a csomagot a rekeszbe. Ezzel rengeteg időt spórolhatsz meg, és sokkal könnyebb a dolgod.

Szakértők szerint a először mindig a bőröndöknek kell a helyükre kerülniük, aztán jönnek a kabátok (a táska tetejére), végül pedig a kisebb táskák az ülés alá.

Bár nyilvánvalónak tűnhet, de Kat Kamalani megjegyezte, hogy a segítségkérés a legjobb módja annak, hogy gyorsan leüljünk a helyünkre.

– Mindenki azt hiszi, hogy a légiutas-kísérő dolga, hogy felrakja az utasok csomagjait a tárolókba, de ez nem így van. Valójában a legtöbb légitársaság nem engedélyezi ezt a műveletet a sérülésveszély miatt. Segítséget persze lehet kérni, de azt senki ne várja el, hogy a személyzet egyedül felpakoljon mindent.

Nem vitás, a légiutas-kísérőknek nehéz dolguk van. Mindenben segítenek a fedélzeten az italok és ételek felszolgálásától kezdve az ideges utasok megnyugtatásáig, plusz vészhelyzetben megmenthetik az életünket. Más szóval, tudnak egy-két kulisszatitkot – és ez magában foglalja azt is, hogy mi az, amit soha, de soha ne együnk vagy igyunk repülés közben. 

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

csomag | segítség | tipp | repülés | poggyász

FOLYTASD EZZEL

Kihagyhatatlan ínyencségek – Két premier a Bartók Tavasz bemutatói közül, amin ott kell lenni

Új utak és régi kedvencek – Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram