Close
Ez az egyik leggyakrabban elkövetett hiba a poggyászfeladás előtt egy légiutas-kísérő szerint

Ez az egyik leggyakrabban elkövetett hiba a poggyászfeladás előtt egy légiutas-kísérő szerint

Komoly biztonsági kockázatot jelenthet.

A légikísérőként dolgozó Ally Rae Case Egy TikTok-videóban hívja fel a figyelmet az utazók által elkövetett sűrűn előforduló hibára.

A negyvenöt másodperces videóban elmagyarázza, mennyire veszélyes lehet, ha a csomagcímke adatait a nyilvánosság elé tárjuk. Ehelyett azt javasolja, hogy az utazók fordítsák a másik oldalra a poggyászcímkét, hogy elrejtsék az elérhetőségeiket. – Van egy tippem a számotokra. Mindig győződjetek meg róla, hogy a poggyászcédulátokon az elérhetőségi adatok a másik oldalra néznek-e  – mondja a felvételen.

Megemlíti, hogy gyakran előfordul ez a figyelmetlenség, és az utazók akaratukon kívül felfedik otthoni címüket, e-mail elérhetőségüket és a mobiltelefonszámukat.

Ez pedig túl sok információ ahhoz, hogy illetéktelenekhez kerüljön.

A hack nemcsak a repülőtéren alkalmazható, hanem pályaudvarokon vagy tömegközlekedési eszközökön is. – Sokat utazom vonattal, és rengeteg őrült van rajta – mondta. – Nincs szükségem rá, hogy az adataim csak úgy ott legyenek, hogy mindenki láthassa.

Eközben egyesek teljesen kiiktatták a poggyászt az utazásokon és bőrönd vagy táska helyett a legszükségesebb dolgokkal megtömött horgászmellénnyel szállnak fel inkább a gépre, nemcsak hely és idő, hanem díjspórolásból is.

(Forrás: New York Post, fotók: Getty Images)

hiba | kockázat | légiutas-kísérő | hack | bőrönd

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram