Ez az egyik leggyakrabban elkövetett hiba a poggyászfeladás előtt egy légiutas-kísérő szerint

Komoly biztonsági kockázatot jelenthet.

A légikísérőként dolgozó Ally Rae Case Egy TikTok-videóban hívja fel a figyelmet az utazók által elkövetett sűrűn előforduló hibára.

A negyvenöt másodperces videóban elmagyarázza, mennyire veszélyes lehet, ha a csomagcímke adatait a nyilvánosság elé tárjuk. Ehelyett azt javasolja, hogy az utazók fordítsák a másik oldalra a poggyászcímkét, hogy elrejtsék az elérhetőségeiket. – Van egy tippem a számotokra. Mindig győződjetek meg róla, hogy a poggyászcédulátokon az elérhetőségi adatok a másik oldalra néznek-e  – mondja a felvételen.

Megemlíti, hogy gyakran előfordul ez a figyelmetlenség, és az utazók akaratukon kívül felfedik otthoni címüket, e-mail elérhetőségüket és a mobiltelefonszámukat.

Ez pedig túl sok információ ahhoz, hogy illetéktelenekhez kerüljön.

A hack nemcsak a repülőtéren alkalmazható, hanem pályaudvarokon vagy tömegközlekedési eszközökön is. – Sokat utazom vonattal, és rengeteg őrült van rajta – mondta. – Nincs szükségem rá, hogy az adataim csak úgy ott legyenek, hogy mindenki láthassa.

Eközben egyesek teljesen kiiktatták a poggyászt az utazásokon és bőrönd vagy táska helyett a legszükségesebb dolgokkal megtömött horgászmellénnyel szállnak fel inkább a gépre, nemcsak hely és idő, hanem díjspórolásból is.

(Forrás: New York Post, fotók: Getty Images)

cimke | poggyász | feladás | hack | bőrönd

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom