Close
500 kilométeres hatótávval és jó árral falná fel a kis Teslát a Polestar 2

500 kilométeres hatótávval és jó árral falná fel a kis Teslát a Polestar 2

A Volvo prémiummárkájának második típusa rögtön a legkomolyabb villanyautók között lép a piacra.

A Polestar 1 már jelezte, érdemes lesz odafigyelni az önállóvá vált márkára, és ezt csak erősíti a második modell, a Polestar 2 is. Az erősen volvós, mégis egyedi formavilágú autót elektromos meghajtású, és nemcsak mi gondoljuk úgy, hogy ezzel a legkisebb Tesla limuzin, a Model 3 fő vetélytársa legyen, hanem maga a Polestar is elismeri ezt.

Az elképzelés nem túlzó, a Polestar 2 adati impozánsak: a két, egy-egy tengelyt hajtó elektromotor összteljesítménye 408 lóerős, nyomatéka 660 Nm, gyorsulása ezzel sportkocsis, öt másodpercen belül éri el a 100 km/h-t.

Hatótávolság – ez a villanyautók sikerének egyik legfontosabb eleme. A Polestar 2 az ígéretek szerint ötszáz kilométert tud megtenni egy feltöltéssel, tehát egy átlagos európai felhasználónak elég hetente egyszer feltöltenie, és akár hosszabb utakra is elindulhat vele a család.

A formájában és felszereltségében is prémiumautós Polestar 2 alapára egészen baráti, 39 900 euró, vagyis nagyjából 12,5 millió forint, de az első évben csak egy jobban felszerelt változatra fogadnak el megrendelést 59 900 euróért (kb. 19 millió forint).

A nagyközönség a genfi autószalonon láthatja először élőben, a gyártás egy évvel később, 2020 elején kezdődik Kínában. A forgalmazás Észak-Amerikában, Kínában és Európa egyes országaiban indul, a közép-kelet-európai régió első körben kimarad, a későbbiek bizonyára a Polestar 2 fogadtatásától és a gyártási kapacitástól függenek.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Polestar)

Close