Close
500 kilométeres hatótávval és jó árral falná fel a kis Teslát a Polestar 2

500 kilométeres hatótávval és jó árral falná fel a kis Teslát a Polestar 2

A Volvo prémiummárkájának második típusa rögtön a legkomolyabb villanyautók között lép a piacra.

A Polestar 1 már jelezte, érdemes lesz odafigyelni az önállóvá vált márkára, és ezt csak erősíti a második modell, a Polestar 2 is. Az erősen volvós, mégis egyedi formavilágú autót elektromos meghajtású, és nemcsak mi gondoljuk úgy, hogy ezzel a legkisebb Tesla limuzin, a Model 3 fő vetélytársa legyen, hanem maga a Polestar is elismeri ezt.

Az elképzelés nem túlzó, a Polestar 2 adati impozánsak: a két, egy-egy tengelyt hajtó elektromotor összteljesítménye 408 lóerős, nyomatéka 660 Nm, gyorsulása ezzel sportkocsis, öt másodpercen belül éri el a 100 km/h-t.

Hatótávolság – ez a villanyautók sikerének egyik legfontosabb eleme. A Polestar 2 az ígéretek szerint ötszáz kilométert tud megtenni egy feltöltéssel, tehát egy átlagos európai felhasználónak elég hetente egyszer feltöltenie, és akár hosszabb utakra is elindulhat vele a család.

A formájában és felszereltségében is prémiumautós Polestar 2 alapára egészen baráti, 39 900 euró, vagyis nagyjából 12,5 millió forint, de az első évben csak egy jobban felszerelt változatra fogadnak el megrendelést 59 900 euróért (kb. 19 millió forint).

A nagyközönség a genfi autószalonon láthatja először élőben, a gyártás egy évvel később, 2020 elején kezdődik Kínában. A forgalmazás Észak-Amerikában, Kínában és Európa egyes országaiban indul, a közép-kelet-európai régió első körben kimarad, a későbbiek bizonyára a Polestar 2 fogadtatásától és a gyártási kapacitástól függenek.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Polestar)

FOLYTASD EZZEL
Sirályszárnyak nélkül is rendkívül stílusos ez a Mercedes
Eladó az a vagány Porsche, amivel Robert Redford hódított
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom