Close
Szardíniára várják a klasszikus autók szerelmeseit

Szardíniára várják a klasszikus autók szerelmeseit

A mostani időszak nem kedvez az autós rendezvényeknek, de a Poltu Quatu Classic szervezői bizakodnak, július közepén rendeznék meg a veterán autócsodák találkozóját Szardínia egyik legszebb vidékén.

Veterán és youngtimer autókülönlegességek találkozója, és a Concours d’Elegance hagyományai szerint lebonyolított autós szépségverseny is egyben a Poltu Quatu Classic, amelyen a legszebb klasszikus modellek járják be Szardínia útjait. A szervezők idén július első hétvégéjére időzítették az eseményt, és bíznak benne, hogy meg is tudják tartani, még ha nem is olyan népes közönség előtt, mint az előző öt alkalommal.

Az eseménynek a Grand Hotel Poltu Quatu ad otthont, és a háromnapos túra során a résztvevők bejárhatják a Costa Smeralda legszebb panorámaútjait. Capriccioliban a legendás Vesper strandot is útba ejtik,

A kém, aki szeretett engem című James Bond-filmben Roger Moore ott hajtott partra

a tengeralattjáróvá alakított Lotus Espritjével. Porto Cervo kikötőjében is felsorakoznak a veterán autók, a közönség ott csodálhatja meg a mezőnyt.

A legszebb autók kiválasztásában neves zsűri vesz részt, köztük olyan hírességekkel, mint Valentino Balboni, a Lamborghini legendás tesztpilótája, vagy Fabrizio Giugiaro dizájner, aki pályafutása harmincadik évfordulójára

elhozza az első tanulmányautóját, a fantasztikus BMW Nazcát 1991-ből.

A szépségverseny győztese nemcsak a Giugiaro által tervezett díjjal, de egy Girard-Perregaux karórával is gazdagodik.

A legszebbek versenye

A Concours d’Elegance események legismertebbje szintén olaszországi, a Comói-tó partján fekvő Villa d’Este nevét viseli, és két éve helyszíni tudósításban számoltunk be a hangulatáról. 2020-ban az eseményről a három kedvencünket emeltük ki, és az erre az alkalomra újraépített BMW Garmisch prototípus történetét külön cikkben is elmeséltük.

FOLYTASD EZZEL
A hatvanas évek szülötte az egyik legérdekesebb Citroën
Olasz bőrművesek készítik a Bugatti méretre szabott utazótáskáit
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom