Évekre bezár a világ egyik leglátogatottabb múzeuma

Az Európa legnagyobb modern művészeti gyűjteményének otthont adó Pompidou Központ öt évre bezárja a kapuit.

Sokan látogatnak Párizsba kulturális céllal, nem véletlenül. A francia fővárosban számos ikonikus múzeum működik, bennük pedig a világ leghíresebb festményeit csodálhatjuk meg. 2025-től azonban öt évig mellőznünk kell a legnagyobb modern művészeti gyűjteménynek otthont adó központot,

a Centre Pompidou kortárs művészeti múzeum ugyanis bezár.

Az öt éves zárvatartás ideje alatt hatalmas felújítási munkálatok zajlanak majd a központban, ráadásul a tervek szerint ide költözik majd Brancusi, a híres modernista szobrász egykori műterme és felújítják a könyvtárat is.

A felújítás eredetileg az idén kezdődött volna el és az intézmény fennállásának ötvenedik évfordulóján fejeződött volna be.

Sajnos azonban nem minden alakult a tervek szerint, így a központ 2025-ben fog bezárni és csak 2030-ban nyit majd meg újra.

(Forrás: TimeOut, fotó: Getty)

pompidou | múzeum | pompidou központ | galéria | párizs

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom