Close
Lázban a gyűjtők: hihetetlen popzenei relikviák válnak megvásárolhatóvá

Lázban a gyűjtők: hihetetlen popzenei relikviák válnak megvásárolhatóvá

Bob Dylan kézzel írott dalszövegei, Prince és Eddie Van Halen gitárjai, illetve Kurt Cobain önarcképe is szerepel azok között a tételek között, melyeket a Julien’s Auctions aukciósház június 11-től 13-ig tartó Music Icons nevű árverésén eladásra kínálnak.

A Julien’s Auctions által licitre bocsátott gyűjteményben több mint ezer darab található, köztük hangszergyűjtemények, emléktárgyak, szekrények és személyes tárgyak sora várja, hogy új gazdára találjanak.

Minden kétséget kizáróan az egyik legnépszerűbb tétel Bob Dylan kézzel írott szövegei és a Lay Lady Lay akkordjegyzetei lesznek, amelyeket az Atlantic Lumber Company levélpapírjára írt. De az aukcióra bocsátott Dylan-emlékek között megtalálható lesz számos aláírt műalkotás, és a The Times They Are a-Changin’ című 1964-es albumának dedikált lemeze is.

A hangszerek között is igazi kuriózumokra bukkanhatnak az érdeklődők.

Megtalálható köztük Prince 1994-es Cloud gitárja, amelyet Andy Beech készített a legendás ikon számára, továbbá öt Charvel EVH Art Series gitár is, melyeket Eddie Van Halen tervezett. Mindezeken túl árverésre bocsátják Kurt Cobain önarckép-karikatúráját is, melynek árát tíz- és húszezer dollár közötti összegre becsülik.

A Britney Spears-rajongók sem maradnak relikvia nélkül, hiszen megvásárolhatóvá válnak a jobb sorsra érdemes énekesnő által írt azon levelek is, amelyeket egy középiskolai barátjának címzett. Szintén eladják Bernie Taupin kézzel írt dalszövegeit, beleértve Elton John legnagyobb slágereit is.

Egy palack bor értékét sok tényező befolyásolhatja. Ilyen az alkohol minősége, a gyártó ismertsége és az üveg gazdájának személye. Aukciókon időről időre eladnak olyan különleges italokat, amelyek a fenti szempontok valamelyike miatt különösen nagy érdeklődésre tartanak számot. Most éppen egy Napóleon számára készült bor borzolja a kedélyeket.

(Fotók: Getty Images)

 

kult | relikvia | eladás | aukció | bob dylan

FOLYTASD EZZEL

Egzotikus ízek, romantikus séták és egy mesebeli kastély – Ajándékötletek Valentin-napra

Ezért vacsoráznak mindig ennyire későn Spanyolországban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram