Ilyen látványos volt az ország legnagyobb Porsche találkozója

A jubileumi fesztiválon 623 Porsche találkozott és közel ezerötszázan ünnepelték a legendás autómárka 75. születésnapját.

Ferry Porsche 1948-ban valósította meg álmát: csapatával együtt létrehozta sportautóját, a Porsche 356 ’Nr 1’-et – ekkor kezdődött a Porsche sikertörténete. A sportautó-gyártó idén világszerte látványos programokkal ünnepel. Hazánkban a nemrégiben felavatott Balaton Park Circuit versenypálya biztosított helyszínt Az álmok fesztiváljának.

Az ország legnagyobb Porsche rendezvényén 623 autó vonult fel, és képviseltette magát a márka múltja, jelene és jövője is.

A kiállított autók között olyan exkluzív példányokkal is találkozhatott a közönség, mint a 918 Spyder, vagy a 911 R. A több száz autó mellett pedig számos művészeti és zenei produkció színesítette a fesztivált.

– 2023-ban fontos évfordulóhoz érkezett a vállalat: 75 éves lett a Porsche. Ennek megfelelően Magyarországon is a márka születésnapja áll a fókuszban. A csúcspontot a június 10-i Porsche fesztivál jelentette, amelynek egy vadonatúj versenypálya, az idén májusban megnyílt Balaton Park Circuit adott otthont. A rendezvényen többek között Besenyei Péter műrepülő világbajnok bemutatója, különleges Porsche modellek kiállítása, vezetési programok, TAG Heuer szlalomverseny, Follow the Flow koncert és autós parádé is várta a Porsche tulajdonosokat – mondta Árvay Péter, a Porsche marketingvezetője.

A Porsche sportautók hetvenötödik évfordulója mellett további három fontos, kerek születésnapot is ünnepelhet a vállalat: a Porsche Inter Auto Hungaria Kft. a harmincadik születésnapját, a 911-es Porsche hatvan évét, a Le Mans-i 24 órás verseny századik évfordulóját is egyben.

– Ez az év számunkra nem csak a Porsche 75. évfordulója miatt különleges, ugyanis idén ünnepli a márka hazai importőre, a Porsche Inter Auto Hungaria Kft. a harmincadik születésnapját. Az első márkakereskedésünk éppen három évtizeddel ezelőtt nyitotta meg kapuit Pesten, a Fáy utcában, a hálózat pedig időközben hét márkakereskedésre bővült. Ennek egyik ékkövét jelenti a Porsche Centrum Budapest, ahol exkluzív a Porsche modellek értékesítése és szervizelése – mondta Nagy Szabolcs ügyvezető igazgató.

A hazai importőr a Porsche márkával igazi sikertörténetet írt, amelyet kiválóan jeleznek a folyamatosan felfelé ívelő értékesítési számok, valamint az a tény, hogy a világon hatodikként a budapesti márkakereskedés kapta meg a hivatalos Porsche Classic Partner címet, és ennek megfelelően a legmodernebb gépparkkal, valamint magasan képzett munkatársakkal rendelkezik a klasszikus Porsche típusok karbantartásához vagy akár restaurálásához is.

A 911 már az első pillanattól kezdve, hogy 1963 szeptemberében bemutatkozott a Frankfurti Autószalonon, egy igazi sikertörténetet ír: ikonikus formatervével és felejthetetlen vezetési élményével világszerte beégette magát az autórajongók szívébe.

Az ünneplésre a világ leghíresebb hosszútávú versenyének évfordulója is kiváló okot szolgáltat. Június 10-én immár a 100. Le Mans kezdődött Sarthe-ban.

Minden sportautó-gyártó a 24 órás versenyen elért sikerekről álmodik, a Porschét pedig különösen szoros kapcsolat fűzi a klasszikus francia eseményhez. A márka a legsikeresebb és egyben az egyetlen résztvevő, amely 1951 óta megszakítás nélkül szerepel a 24 órás viadalon. Az időközben eltelt hetvenkét év alatt a Porsche száztíz kategória- és tizenkilenc összetett győzelmet tudott felmutatni.

A jubileumi fesztiválon a jótékonyság is kiemelt szerepet kapott. A Porsche és a Youngart kollaborációjából létrejött műalkotásra, az ötven különálló elemből felépülő, életnagyságú Porsche 911-es modellre lehetett licitálni egy rendhagyó aukció keretében. Juhász Szilárd, PAF (Pintér András Ferenc), Révész Ákos és Kővári Kamillavirág a Youngart online galéria PRIME kategóriás művészei összművészeti alkotást hoztak létre a Porsche Centrum Budapest jóvoltából. Az alkotás 2.100.000 forintért kelt el és a beérkezett összeget jótékonysági célra, közvetlenül a Szintlépés Alapítványnak ajánlották fel, amely munkájával gyermekotthonokban élő gyermekeknek nyújt segítséget.

(Fotók: Hirling Bálint)

 

fesztivál | találkozó | jubileum | Balaton Park Circuit | porsche

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom