Close
Ilyen látványos volt az ország legnagyobb Porsche találkozója

Ilyen látványos volt az ország legnagyobb Porsche találkozója

A jubileumi fesztiválon 623 Porsche találkozott és közel ezerötszázan ünnepelték a legendás autómárka 75. születésnapját.

Ferry Porsche 1948-ban valósította meg álmát: csapatával együtt létrehozta sportautóját, a Porsche 356 ’Nr 1’-et – ekkor kezdődött a Porsche sikertörténete. A sportautó-gyártó idén világszerte látványos programokkal ünnepel. Hazánkban a nemrégiben felavatott Balaton Park Circuit versenypálya biztosított helyszínt Az álmok fesztiváljának.

Az ország legnagyobb Porsche rendezvényén 623 autó vonult fel, és képviseltette magát a márka múltja, jelene és jövője is.

A kiállított autók között olyan exkluzív példányokkal is találkozhatott a közönség, mint a 918 Spyder, vagy a 911 R. A több száz autó mellett pedig számos művészeti és zenei produkció színesítette a fesztivált.

– 2023-ban fontos évfordulóhoz érkezett a vállalat: 75 éves lett a Porsche. Ennek megfelelően Magyarországon is a márka születésnapja áll a fókuszban. A csúcspontot a június 10-i Porsche fesztivál jelentette, amelynek egy vadonatúj versenypálya, az idén májusban megnyílt Balaton Park Circuit adott otthont. A rendezvényen többek között Besenyei Péter műrepülő világbajnok bemutatója, különleges Porsche modellek kiállítása, vezetési programok, TAG Heuer szlalomverseny, Follow the Flow koncert és autós parádé is várta a Porsche tulajdonosokat – mondta Árvay Péter, a Porsche marketingvezetője.

A Porsche sportautók hetvenötödik évfordulója mellett további három fontos, kerek születésnapot is ünnepelhet a vállalat: a Porsche Inter Auto Hungaria Kft. a harmincadik születésnapját, a 911-es Porsche hatvan évét, a Le Mans-i 24 órás verseny századik évfordulóját is egyben.

– Ez az év számunkra nem csak a Porsche 75. évfordulója miatt különleges, ugyanis idén ünnepli a márka hazai importőre, a Porsche Inter Auto Hungaria Kft. a harmincadik születésnapját. Az első márkakereskedésünk éppen három évtizeddel ezelőtt nyitotta meg kapuit Pesten, a Fáy utcában, a hálózat pedig időközben hét márkakereskedésre bővült. Ennek egyik ékkövét jelenti a Porsche Centrum Budapest, ahol exkluzív a Porsche modellek értékesítése és szervizelése – mondta Nagy Szabolcs ügyvezető igazgató.

A hazai importőr a Porsche márkával igazi sikertörténetet írt, amelyet kiválóan jeleznek a folyamatosan felfelé ívelő értékesítési számok, valamint az a tény, hogy a világon hatodikként a budapesti márkakereskedés kapta meg a hivatalos Porsche Classic Partner címet, és ennek megfelelően a legmodernebb gépparkkal, valamint magasan képzett munkatársakkal rendelkezik a klasszikus Porsche típusok karbantartásához vagy akár restaurálásához is.

A 911 már az első pillanattól kezdve, hogy 1963 szeptemberében bemutatkozott a Frankfurti Autószalonon, egy igazi sikertörténetet ír: ikonikus formatervével és felejthetetlen vezetési élményével világszerte beégette magát az autórajongók szívébe.

Az ünneplésre a világ leghíresebb hosszútávú versenyének évfordulója is kiváló okot szolgáltat. Június 10-én immár a 100. Le Mans kezdődött Sarthe-ban.

Minden sportautó-gyártó a 24 órás versenyen elért sikerekről álmodik, a Porschét pedig különösen szoros kapcsolat fűzi a klasszikus francia eseményhez. A márka a legsikeresebb és egyben az egyetlen résztvevő, amely 1951 óta megszakítás nélkül szerepel a 24 órás viadalon. Az időközben eltelt hetvenkét év alatt a Porsche száztíz kategória- és tizenkilenc összetett győzelmet tudott felmutatni.

A jubileumi fesztiválon a jótékonyság is kiemelt szerepet kapott. A Porsche és a Youngart kollaborációjából létrejött műalkotásra, az ötven különálló elemből felépülő, életnagyságú Porsche 911-es modellre lehetett licitálni egy rendhagyó aukció keretében. Juhász Szilárd, PAF (Pintér András Ferenc), Révész Ákos és Kővári Kamillavirág a Youngart online galéria PRIME kategóriás művészei összművészeti alkotást hoztak létre a Porsche Centrum Budapest jóvoltából. Az alkotás 2.100.000 forintért kelt el és a beérkezett összeget jótékonysági célra, közvetlenül a Szintlépés Alapítványnak ajánlották fel, amely munkájával gyermekotthonokban élő gyermekeknek nyújt segítséget.

(Fotók: Hirling Bálint)

 

porsche | Balaton Park Circuit | fesztivál | találkozó | jubileum

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram