Close
Portugáliában figyelmeztetést adtak ki, az utazókat is érinti

Portugáliában figyelmeztetést adtak ki, az utazókat is érinti

Portugáliában a hőmérséklet folyamatosan emelkedik, ezért a Tengeri és Légköri Intézet (IPMA) csütörtökig sárga figyelmeztetést adott ki több területre is, ahol megnőtt az erdőtüzek esélye.

A veszélyeztetett régiók közé tartozik Madeira szigete, Faro, Lisszabon, több mint ötven település az északi és a középső régióban, valamint Altro Alentejo és Algarve is.

A hetekben erdőtüzek tomboltak több dél-európai országban, a szélsőséges időjárási körülmények pedig várhatóan egyre komolyabb hatással lesznek a mediterrán üdülőhelyek turizmusára is.

Az utazók átpártolhatnak a hűvösebb éghajlatú úti célokhoz, és ez a tendencia már most látszik: az Európai Utazási Bizottság (ETC) szerint ugyanis növekszik olyan országok népszerűsége, mint Dánia, Írország, valamint Csehország, miközben Olaszország idén augusztusban nyolcszázezerrel kevesebb látogatóra számít tavaly ilyenkorhoz képest.

Mindezek fényében érdemes lehet utasbiztosítást kötni, amely erdőtüzek esetére is érvényes, illetve kártérítést kaphatunk járattörlés, elveszett tárgyak vagy orvosi vészhelyzet esetén.

Ha nem is a kánikula a legalkalmasabb az utazásra, ebbe a portugál városba egyszer az életben el kell jutni, el is mondjuk, hogy miért! Ha pedig vadregényesebb kalandokra vágysz, akkor irány Madeira!

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Getty Images)

időjárás | hőhullám | meleg | meteorológia | portugália

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram