Beteszik a kaput a hőhullámok a mediterrán úti céloknak?

A Mabrian turisztikai adatszolgáltató arra volt kíváncsi, hogyan befolyásolja az időjárás a vakációval való elégedettséget.

Pontosabban, az elvárt és a megvalósult időjárás közötti egybeesés illetve különbség szerepét vizsgálták. A természetesnyelv-feldolgozás, a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás eszközeinek segítségével elemezték utazók több millió spontán megnyilvánulását a közösségi médiában, arra fókuszálva, hogy miket írnak és mondanak az időjárásról és az ehhez kapcsolódó érzéseikről.

Ez alapján alakították ki a Klímaérzékelési Indexet, amely azt mutatja, hogy mennyire elégedettek a turisták egy-egy úti cél időjárásával. Az elemzések alapján úgy tűnik, hogy akik szokatlanul durva hőhullámokat éltek át a nyaralásuk alatt, kevéssé voltak elégedettek a vakációjukkal, mint azok, akik az elvárt időjárással találkoztak.

Így például, Nagy-Britannia hiába esős, ez nem érinti kedvezőtlenül a vakáció értékelését, mert az utazók pontosan erre számítanak.

Mindez pedig előrevetítheti, hogy ez elégedetlen utazók legközelebb máshol töltik a nyaralásukat. Akár az is előfordulhat, hogy a klasszikus mediterrán úti célok, például Görögország, Spanyolország és Franciaország népszerűsége csökken, helyettük pedig az utazók hűvösebb helyszínek felé veszik az irányt.

A klímaelégedettségi mutató adatai alapján a turisták egyre inkább a kevésbé népszerű úti célokat részesítik előnyben, tekintettel arra is, hogy nem találkoznak zsúfoltsággal. Persze, az azért nem valószínű, hogy ezután mindenki Észak-Európa strandjaira özönlik majd, de az észak-franciaországi és -spanyolországi desztinációk népszerűsége növekedhet a következő években.

Egy új kutatás szerint általánossá válhatnak a most tapasztalt, rekordmagas hőhullámok, így az európai városoknak sincs más választásuk, mint alkalmazkodni hozzájuk.

(Forrás: Schengen Visa Info, Mabrian, képek: Unsplash)

utazás | hőhullám | elemzés

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom