Close
Így spórolnak a portugálok a focivébén

Így spórolnak a portugálok a focivébén

Korábban néhány francia város döntött úgy, hogy nem közvetíti a 2022-es vébé meccseit a közterületeken, most pedig Portugália is csatlakozott, igaz, egészen más okból.

Míg a franciák ily módon demonstrálnak a vb előkészületei során, Katarban történt emberi jogi visszaélések ellen, a portugálokat az energiatakarékosság vezérli.

Úgy vélik, hogy a szurkolói zónák szükségtelen és fenntarthatatlan luxusnak tűnnek így télen, amikor még a fűtésről is gondoskodni kellene.

Braga polgármestere, Ricardo Rio például azt mondta, hogy „bár az önkormányzat elítéli az emberi jogok tiszteletének hiányát, nem ezért nem létesítenek szurkolói zónákat”. Sokkal inkább azért nem, mert „egy tél közepén rendezett világbajnokság jelentős logisztikai beruházást igényelne az önkormányzat részéről” magyarázta a polgármester. Hasonlóképpen döntött Lisszabon és Porto, valamint Albufeira és Matosinhos önkormányzata is, és Albufeirában a hírek szerint úgy vélik, hogy a vendéglátóhelyeken lehet majd nézni a meccseket.

Portugália egyébként jó célpont lehet, ha valaki a külföldre költözést fontolgatja, és az országban számos, kevéssé ismert, de gyönyörű falu közül lehet válogatni.

(Forrás: The Mayor, képek: Getty Images)

portugália | futball | szurkolói zóna | világbajnokség

FOLYTASD EZZEL

Újbudára kell mennünk, hogy lássuk az északi fényt

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram