Close
Minden idők legdrágább sörét ihatják a focirajongók a katari világbajnokságon

Minden idők legdrágább sörét ihatják a focirajongók a katari világbajnokságon

Nyilvánosságra kerültek a vasárnap kezdődő nagyesemény italárai, melyek akár rekordot is dönthetnek.

A viszonylag nyugodt, mintegy háromszáz kilométerre fekvő Dubajjal ellentétben Katarban szigorúbb korlátozások vonatkoznak arra, hogy ki és hol vásárolhat alkoholt – ennek lehetőségét leginkább az éttermekre és a csúcskategóriás szállodákra szűkítik le.

Egyes sportbárokat azzal vádolnak, hogy kihasználják a városba érkező focifanatikusokat, mivel akár 425 ausztrál dollárt (kb. 111 ezer forintot) is felszámítanak a szurkolóknak a világbajnokság elődöntőjének és döntőjének megtekintéséért.

A sokkoló ár három italra szóló utalványt tartalmaz egy üveg Budweiserre vagy Coronára, illetve egy pohár házi borra – vagyis italonként körülbelül 140 dollárt (37 ezer forintot) számolnak fel.

Az Anheuser-Busch InBev Worldwide nevű óriáscég – amely a világ legnépszerűbb sörmárkáinak, például a Becksnek, a Budweisernek, a Coronának és a Stella Artois-nak a tulajdonosa – hatezer katari dolgozót képez ki annak érdekében, hogy rendesen ki tudjanak tölteni egy korsó sört.

A nyilvános részegség amúgy illegálisnak számít az országban, a bűnösök akár hat hónap börtönbüntetést és 3000 riyal, azaz körülbelül 1240 dollár (kb. 325 ezer forint) bírságot is kaphatnak.

Papíron legalábbis. A valóságban azonban a katari tisztviselők gyakran szemet hunynak a részeg külföldiek felett, amíg azok az éttermekben és szállodákban maradnak. A részeg szurkolók “kijózanítására” pedig külön részleget alakítottak ki.

A katari világbajnokság vezető szervezője, Nasser Al Khater utóbbival kapcsolatban azt mondta: “Vannak tervek arra vonatkozóan, hogy az emberek kijózanodjanak, amennyiben túl sokat ittak. Olyan helyről van szó, amely biztosítja, hogy biztonságban legyenek, és ne okozzanak kárt senki másnak.”

A szurkolók nem vihetnek be alkoholt az országba. A hatóságok elkobozzák az utasok poggyászában lévő alkoholt, továbbá szigorú törvények vonatkoznak a kábítószerekre is. A kokaincsempészésén tetten ért szurkolók halálbüntetésre számíthatnak.

Aki olcsóbban szeretné kihozni a meccsnézéssel egybekötött iszogatást, annak a Public House, a Mulberry Tavern, az Irish Harp és a Champions Sports bár egyaránt jó választás lehet.

A Louis Vuitton pedig bemutatta exkluzív kapszulakollekcióját, amit kifejezetten a négyévente megtartandó sporteseményre terveztek.

(Forrás: Foxsports, fotók: Unsplash)

katar | ár | világbajnokság | sör | labdarúgás

FOLYTASD EZZEL

Hat ok, amiért kezdj el már ma gyömbér teát inni

Négy karácsonyi aprósütemény, egyetlen tésztából

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram