Close
Úszó hotelek várják majd Katarban a 2022-es labdarúgó vb-re érkezőket

Úszó hotelek várják majd Katarban a 2022-es labdarúgó vb-re érkezőket

Még két év van hátra az első mérkőzésig, de már sejthető, melyik lesz a következő focivébé legkülönlegesebb szállása – írja az Archdaily

Katarban jelenleg számos építkezés folyik a két év múlva rendezendő világesemény kapcsán. A stadionok közül a nyitómeccsnek és a finálénak otthont adó, nyolcvanezer férőhelyes Lusail Stadion emelkedik ki, amelyet Loszail városának közelében húznak fel.

Az egyéb létesítményeket illetően pedig a Quetaifan Projects szurkolói zónái, szórakoztatóközpontjai, strandjai és szállodái tűnnek igazán érdekesnek – legfőképp a Quetaifan-félszigetre tervezett beruházás.

Az Admares nevű finn cég ugyanis összesen tizenhat, vízen lebegő szállodát épít, méghozzá a trendeknek megfelelően a fenntarthatóságra törekedve.

A hetvenkét méter hosszú, tizenhat méter széles, négy emelet magas épületeknek nincs szükségük hatalmas kikötőkre, ezért a világbajnokság után bárhová elvontathatóak, ahol legalább négy méter a víz mélysége.

Szállodánként százegy vendégszoba, egy étterem és egy lounge bár kap helyet a komplexumban, mely így összesen ezerhatszáztizenhat kiadó szobát jelent.

A projekt legüdvözítőbb része, hogy az épületek biztosan nem jutnak a nagy eseményekre felhúzott, aztán magára hagyott, kihasználatlan és elhanyagolt létesítmények sorsára.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Archdaily, Admares)

fenntarthatóság | foci vb | szállás | katar | szálloda

FOLYTASD EZZEL

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom