Close
Ebben a szállodában annyit kell fizetni egy szobáért, amennyi időt ott töltünk

Ebben a szállodában annyit kell fizetni egy szobáért, amennyi időt ott töltünk

Az Aerotel Beijing a Daxing gigantikus terminálján belül található, és számos érdekes funkciója van.

Közülük toronymagasan kiemelkedik az a szolgáltatása, amely egyes fesztiválok “annyit fizetsz, amennyi időt ott töltesz” alapú opciójához hasonlítható.

Az Aerotelben ugyanis bármikor be-, illetve kicsekkolhatunk, és a szobák ára attól függ, hány órát töltöttünk el a lakosztályban. Jelen állás szerint négyféle idősávot lehet igénybe venni: három-, hat-, kilenc- és tizenkét órás pihenést.

Ha tehát mondjuk néhány órás éjszakai várakozásra kényszerülünk Pekingben, de nem akarunk a terminálban görnyedni, vagy egy szállodai szoba teljes árát kifizetni, itt a lehető kényelmesebb megoldás.

A szálloda mindössze tízpercnyi sétára található a nemzetközi check-in pulttól. A hotelben összesen 215 szoba található, valamennyi ideális alvási körülményeket biztosít: azaz kényelmes, csendes és nyugtató környezetet kínál a fáradt vendégnek.

Az Aerotelnek saját, 24 órás nyitva tartással üzemelő étterme van (lehet foglalni privát étkezőt is), a szállóvendégek rendelkezésére áll még fitneszterem és két tárgyaló is.

A csaknem 700 ezer négyzetméteres, egyterű terminállal rendelkező Daxing arról a Peking déli részén fekvő kerületről kapta a nevét, ahol található. Bár csupán egy terminált kapott, de az nagyobb, mint a londoni Heathrow négy terminálja együttvéve – a repülőtér formájának köszönhetően mégis maximum hatszáz métert kell sétálniuk az utasoknak, ha a legtávolabbi kapuhoz szólítják őket.

Az igen impresszív épület terminálján két indulási szint található, a check-in rendszere egyáltalán nem használ papírt: a becsekkolás arcazonosítással, a poggyászok útnak indítása pedig mobiltelefonnal történik. A tervek szerint a repülőtér óránként mintegy háromszáz le- és felszállást bonyolít, ha eléri teljes kapacitását, 2021-re évi 45 millió, 2025-re pedig évi 72 millió, 2040-re százmillió utas fogadására lesz alkalmas – vagyis a világ legforgalmasabb repülőtere lehet.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images, Travel and Leisure, Plaza Premium Group)

FOLYTASD EZZEL
Imádják a kínaiak ezt a szelfiző óriáspandaszobrot
Igazi adrenalinbomba lett ez a hihetetlenül látványos függőhíd
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom