Close
Ebben a szállodában annyit kell fizetni egy szobáért, amennyi időt ott töltünk

Ebben a szállodában annyit kell fizetni egy szobáért, amennyi időt ott töltünk

Az Aerotel Beijing a Daxing gigantikus terminálján belül található, és számos érdekes funkciója van.

Közülük toronymagasan kiemelkedik az a szolgáltatása, amely egyes fesztiválok “annyit fizetsz, amennyi időt ott töltesz” alapú opciójához hasonlítható.

Az Aerotelben ugyanis bármikor be-, illetve kicsekkolhatunk, és a szobák ára attól függ, hány órát töltöttünk el a lakosztályban. Jelen állás szerint négyféle idősávot lehet igénybe venni: három-, hat-, kilenc- és tizenkét órás pihenést.

Ha tehát mondjuk néhány órás éjszakai várakozásra kényszerülünk Pekingben, de nem akarunk a terminálban görnyedni, vagy egy szállodai szoba teljes árát kifizetni, itt a lehető kényelmesebb megoldás.

A szálloda mindössze tízpercnyi sétára található a nemzetközi check-in pulttól. A hotelben összesen 215 szoba található, valamennyi ideális alvási körülményeket biztosít: azaz kényelmes, csendes és nyugtató környezetet kínál a fáradt vendégnek.

Az Aerotelnek saját, 24 órás nyitva tartással üzemelő étterme van (lehet foglalni privát étkezőt is), a szállóvendégek rendelkezésére áll még fitneszterem és két tárgyaló is.

A csaknem 700 ezer négyzetméteres, egyterű terminállal rendelkező Daxing arról a Peking déli részén fekvő kerületről kapta a nevét, ahol található. Bár csupán egy terminált kapott, de az nagyobb, mint a londoni Heathrow négy terminálja együttvéve – a repülőtér formájának köszönhetően mégis maximum hatszáz métert kell sétálniuk az utasoknak, ha a legtávolabbi kapuhoz szólítják őket.

Az igen impresszív épület terminálján két indulási szint található, a check-in rendszere egyáltalán nem használ papírt: a becsekkolás arcazonosítással, a poggyászok útnak indítása pedig mobiltelefonnal történik. A tervek szerint a repülőtér óránként mintegy háromszáz le- és felszállást bonyolít, ha eléri teljes kapacitását, 2021-re évi 45 millió, 2025-re pedig évi 72 millió, 2040-re százmillió utas fogadására lesz alkalmas – vagyis a világ legforgalmasabb repülőtere lehet.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images, Travel and Leisure, Plaza Premium Group)

szálloda | peking | aerotel | repülőtér | daxing

FOLYTASD EZZEL

Magyar irodára is lehet szavazni az egyik legfontosabb dizájnmagazin éves díjkiosztóján

Egy életen át elnéznénk a naplementét ebből a kétszáz éves pajtaházból

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram