Close
Tökéletes inspirációforrás ez a londoni közösségi tér

Tökéletes inspirációforrás ez a londoni közösségi tér

Finom ételek és illatok, divat, zene, művészet, dizájn. Mindezt egy csomagban árulja London felkapott kedvence, a Blue Mountain School.

Ha egy budapesti hellyel állítanánk párhuzamba az angol főváros egyik legvibrálóbb kerületében, az East Enden megnyitott, nagyjából közösségi térként definiálható BMS-t, akkor a nálunk hasonló projektként futó Sociétét mondanánk.

Egykoron öveket gyártottak abban a hatszintes épületben, ahová a korábbi futballista és Hostem áruház-alapító James Brown, valamint a dél-afrikai Christie Fels iránymutatásával beköltözött a Blue Mountain School. Az átalakításnál nem sok mindent hagytak meg eredetiben: a közreműködő hat építész mindegyik emeletet újrahúzta, így lett benne többek között szinteket összekötő kanyargós falépcső mellett egy lebegő hatást keltő rézlépcső is.

A nyersfa, a betonpadlók és a durva vakolt falak minden szinten megtalálhatóak, hogy letisztultságot és némi indusztriál hatást keltsenek.

Valamennyi emelet egyedülálló hangulatú és profilú, tehát az egyes szinteken barangolva különböző világok tárulnak elénk. Az amerikai tervező, festő és szobrász, Tyler Hays által megálmodott szobákban például dizájnbútorokban és ruházati cikkekben lehet elveszni.

Az alsó szinten kézzel fúvott üvegekben megpihenő Perfumer H parfümöket vásárolhatunk, de akad a házban kiállításoknak helyt adó galéria, könyvtár, pihenésre és csacsogásra kitalált tetőterasz, sőt, egy japán teaház hangulatát megidéző helyiség is, melyben kicsit átadhatjuk magunkat a régimódi zenehallgatás élményének, és klasszikus hanglemezeket pakolhatunk a lejátszóba.

A szobákban felállított installációk és kerámiaszobrok, illetve bútorok nem mindegyike eladó, tehát óvatosan kell bánni az érzelmeinkkel, mert nem minden esetben teljesülhet be a szerelem.

Természetesen az éttermi szekció sem hiányozhat a komplexumból: a külön bejárattal rendelkező Maosban háromórás degusztációs menü kóstoláson kaphatunk egyedülálló gasztronómiai élményt százötven fontért, ha sikerült asztalt foglalnunk a mindössze tizenhat férőhelyes exkluzív étterembe.

Ne csak egy rendhagyó bevásárlóközpontként gondoljunk a Blue Mountain Schoolra, hanem egy olyan platformként kezeljük London új kedvencét, amely a helyi kreatív közösség keltetőjének és a metropolisz egyik újdönsült látnivalójának számít.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: readcereal.com, wallpaper.com, bluemountain.school)

divat | művészet | Blue Mountain School | london | kortárs

FOLYTASD EZZEL

Eladó Pablo Picasso egykori stúdiója

Faházkánaán Kapolcson - A Treehouses és a Hello Wood bevette a Balaton-felvidéket

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom