Close
A magyarok egyik kedvenc úti célját is megihlette a kedvezményes német vonatbérlet

A magyarok egyik kedvenc úti célját is megihlette a kedvezményes német vonatbérlet

Portugália nemrég követte Németország példáját, és 49 eurós országos bérletett vezetett be, amely azonban egy kicsit korlátozottabban érvényes, mint elődje.

A Comboios de Portugal (CP) nemzeti vasúttársaság bérlete augusztus 1-től kapható, és a legtöbb regionális vonatra érvényes, de nem vehető igénybe buszokon, valamint a távolsági és városi vonatokon, például az Alfa Pendular, az Intercidades, az InterRegional, az Internacional és Urban járatokon Portóban, Lisszabonban, valamint Alentejo Litoral és Coimbra környékén.

Aki bérletet szeretne venni, szüksége van egy CP ügyfélkártyára, amelyet a jegypénztárakban lehet igényelni hivatalos személyazonosító okmány bemutatásával.

A bérleteket, melyek adott hónapra érvényesek, szintén a jegypénztárakban lehet venni a megelőző hónap 21. napjától a tárgyhónap 20. napjáig, és vissza is lehet váltani őket.

A szomszédos Spanyolország még tovább ment, náluk teljesen ingyen lehet vonatozni.

(Forrás: The Mayor, képek: Getty Images)

vasút | portugália | 49 eurós | vonat | bérlet

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram