Close
Mozivászonként is használható ennek a gyönyörű jachtnak a vitorlája

Mozivászonként is használható ennek a gyönyörű jachtnak a vitorlája

A díjnyertes olasz dizájner, Gianmarco Cardia bemutatta legújabb elképzelését. A 80 méter hosszú luxusjacht ötvözi a vitorlázás romantikáját a hibrid meghajtás előnyeivel.

A hajó valódi különlegességét az 1850 négyzetméternyi vitorlái jelentik, amelyek közül az egyik szekció egy projektor segítségével egyúttal mozivászonként is funkcionál: az utasok kényelmesen elterülhetnek a legfelső fedélzeten található napozóágyakon, és mozizhatnak egy jót az óceán közepén.

Persze nem a filmnézés az egyetlen opció a Vela névre keresztelt jachton.

Ha alaposabban szétnézünk, találhatunk benne jól felszerelt edzőtermet, két hangulatos bárt, egy spát, szépségszalont, két medencét és még egy borospincét is.

Az utóbbi mellől indul egy csigalépcső, ami pedig összeköti a fő fedélzetet az étkezővel és egy konferenciateremmel.

A kétségtelenül minden igényt kielégítő hajón összesen tíz vendéget (és egy 16 fős legénységet) lehet elszállásolni a különböző kabinokban, míg a tulajdonosi lakosztály lehajtható erkéllyel és pezsgőfürdővel is rendelkezik. A belső terekben a natúr és földszínek, valamint a minimalista dizájn uralkodik, ami összességében szabadságérzetet kelt az emberben. Inspirációként Szardínia villái szolgáltak, a jachtot tervező dizájner ugyanis onnan származik.

Mivel egyelőre csupán egy koncepcióról van szó, nehéz konkrétumokkal szolgálni a hajó sebességével kapcsolatban, ám az elképzelések szerint a hatalmas vitorláknak és a hibrid rendszernek köszönhetően akár 21 csomóval is szelheti majd a habokat.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Gianmarco Cardia)

hibrid | jacht | mozivászon | koncepció | Gianmarco Cardia

FOLYTASD EZZEL

Újra büszkén szárnyal a Bentley legendás orrdísze

Ezt a három lejátszási listát pörgesd a kocsiban!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram