Close
Mozivászonként is használható ennek a gyönyörű jachtnak a vitorlája

Mozivászonként is használható ennek a gyönyörű jachtnak a vitorlája

A díjnyertes olasz dizájner, Gianmarco Cardia bemutatta legújabb elképzelését. A 80 méter hosszú luxusjacht ötvözi a vitorlázás romantikáját a hibrid meghajtás előnyeivel.

A hajó valódi különlegességét az 1850 négyzetméternyi vitorlái jelentik, amelyek közül az egyik szekció egy projektor segítségével egyúttal mozivászonként is funkcionál: az utasok kényelmesen elterülhetnek a legfelső fedélzeten található napozóágyakon, és mozizhatnak egy jót az óceán közepén.

Persze nem a filmnézés az egyetlen opció a Vela névre keresztelt jachton.

Ha alaposabban szétnézünk, találhatunk benne jól felszerelt edzőtermet, két hangulatos bárt, egy spát, szépségszalont, két medencét és még egy borospincét is.

Az utóbbi mellől indul egy csigalépcső, ami pedig összeköti a fő fedélzetet az étkezővel és egy konferenciateremmel.

A kétségtelenül minden igényt kielégítő hajón összesen tíz vendéget (és egy 16 fős legénységet) lehet elszállásolni a különböző kabinokban, míg a tulajdonosi lakosztály lehajtható erkéllyel és pezsgőfürdővel is rendelkezik. A belső terekben a natúr és földszínek, valamint a minimalista dizájn uralkodik, ami összességében szabadságérzetet kelt az emberben. Inspirációként Szardínia villái szolgáltak, a jachtot tervező dizájner ugyanis onnan származik.

Mivel egyelőre csupán egy koncepcióról van szó, nehéz konkrétumokkal szolgálni a hajó sebességével kapcsolatban, ám az elképzelések szerint a hatalmas vitorláknak és a hibrid rendszernek köszönhetően akár 21 csomóval is szelheti majd a habokat.

Van egy jó hírünk.

Megjelent a Roadster magazin első nyomtatott kiadása, amelyben olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szép lett, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazin első számát.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Gianmarco Cardia)

Close